FOTO VIDEO Lumina Crăciunului a învăluit comuna Peștera. Cel mai frumos parc de sărbători din România este în județul Constanța

Iluminatul festiv de la Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Iluminatul festiv de la Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Dacă intrai în vorbă cu peșterenii auzeai aceleași cuvinte, spuse în feluri diferite: “Avem cea mai frumoasă comună din România”. Unii dintre ei nu au mers mai departe de granița satului, dar simplul fapt că acolo se întâmplă evenimente pe care alții le admiră doar la televizor îi mulțumește.

La ora 18.01 Paula Seling a urcat pe scenă și a început numărătoarea inversă. “5, 4, 3, 2, 1… Să pornească luminileee!” și milioane de luminițe colorate s-au aprins în toată comuna.

Parcul amplasat între Primărie și Căminul Cultural este tot timpul anului îngrijit cu mare atenție. Acolo vezi palmieri, băncuțe umbrite, o fântână arteziană, loc de joacă pentru cei mici și gazon tuns la milimetru în fiecare săptămână. Înainte de Moș Nicolae însă, parcul se transformă într-un basm de Crăciun.

Paula Seling a cântat vreme de o oră constănțenilor. În fața scenei nu erau doar peștereni. Lor li s-au alăturat oameni din Medgidia sau comunele învecinate. Drumul către Peștera era complet blocat de mașinile care tot veneau la eveniment.

Bani investiți în opt ani

Luminițele colorate au ajuns acolo, puțin câte puțin, în opt ani. Primarul Valentin Vrabie nu a avut resursele financiare pentru a cumpăra totul deodată, dar spune că în 2015 basmul este complet. Investiția derulată pe 8 ani ajunge la 300.000 lei. Atât a costat cumpărarea luminițelor și montarea lor.

Comparativ, municipiul Constanța cheltuiește în 2015 aproape 2 milioane de lei doar pentru închirierea iluminatului festiv. Sunt bani care pleacă din bugetul local și care în 2016 trebuie cheltuiți din nou pentru că Primăria nu rămâne cu instalațiile de iluminat, ci doar le împrumută pentru două săptămâni.

Valentin Vrabie, curtat de politicieni

Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, este intens curtat de politicieni, dar a reușit să-și păstreze statutul de independent. În ajun de Moș Nicolae, pe scena de lângă parc a urcat însuși președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

“La mulți ani. Să vă trăiască primarul. Este un om extraordinar, care merită respect, dragoste. Să fim alături de dânsul pentru că are un suflet mare”, le-a spus Felix Stroe sutelor de spectatori. O oră mai târziu, într-o declarație de presă, peședintele PSD Constanța spunea că “PSD are avea numai de câștigat cu Vali Vrabie întors în PSD”

Cu toate acestea, Vrabie spune că rămâne independent și că vizita șefului PSD Constanța a primit-o ca pe aceea a unui prieten.

La polul opus sunt oamenii de partid care încearcă să-l discrediteze pe Vrabie. Jurnaliștii Constanța NEWS au demonstrat că o postare de pe Facebook era menită să-l atace pe Valentin Vrabie cu poze furate de pe net, din Republica Moldova.

Peștera, comuna unde oamenii sunt pe primul loc

Comuna constănțeană Peștera este una dintre cele mai înfloritoare din țară. Primarul Valentin Vrabie este independent și a reușit prin modelul său de administrație să convingă și consilierii locali să lase interesele partidelor și să le îmbrățișeze pe cele ale localnicilor.

La Peștera, un metru cub de apă costă doar 90 de bani, iar pe străzi ai WiFi gratuit. Tinerii care decid să lase orașul pentru Peștera și cumpără un teren intravilan primesc gratuit proiectul de casă și o cameră mobilată din partea administrației locale.

Evenimentul de iarnă nu este unic. La Peștera are loc în fiecare primăvară “Sărbătoarea Florii de Salcâm“. Anul acesta, peste 35.000 de oameni au avut ocazia să vadă un concert demn de orice capitală de județ, condimentat cu un show aviatic si animale exotice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Luminițele au ajuns până și în Peșteră, numai la Făgădău nu! - Micul Baron
  2. FOTO Destinație inedită pentru vacanța de iarnă. Comuna constănțeană Peștera apare în ofertele agențiilor de turism | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*