FOTO VIDEO Inspectorii CJPC au fost atacați în timpul unui control, cu sânge, de către proprietarul unui local din Mamaia

Inspectori OPC atacați cu sânge. FOTO OPC Constanța
Inspectori OPC atacați cu sânge. FOTO OPC Constanța

Nemulțumit că localul pe care il deține în stațiunea Mamaia a fost călcat de inspectorii CJPC, un individ si-a spart un pahar de cap, apoi a început să îi stropească pe aceștia cu propriul sânge. A fost alertata Politia și Serviciul de Ambulanță, iar după ce agresorul a fost liniștit, a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

Inspectorii  Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au demarat o serie de controale în mai multe unități de alimentație publică, pentru a se preveni îmbolnăvirea clienților, sau servirea unor preparate improprii consumului. Ajunși la terasa „La steaguri“ din stațiunea Mamaia, inspectorii au descoperit în frigidere, dosite, pachete cu carne fără etichetă, preparate – perișoare, burtă de vită, ciorbe, saramuri ș.a. Cu alte cuvinte, tot ceea ce nu se vindea se congela și atunci când aveau clienți, scoteau mâncarea și o reîncălzeau, apoi ceea ce nu se consuma, ajungea iar în frigider. Prins cu atâtea nereguli, propietarul terasei a început să facă scandal și să posteze în victima unei răzbunări. I-a amenințat pe reprezentanții comisariatului, iar pentru a impresiona, a luat un pahar și și-a dat cu el în cap, provocându-și o tăietură. Ulterior, a început să arunce cu sângele ce îi curgea din rană către inspectori.

 „Ca urmare a unei tematici de control locale cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică, unități de cazare primire turistică. Am verificat mai multe unități în care din păcate am găsit în spațiile de depozitare carne și preparate din carne în afară durabilității minimale sau fără elemente de identificare. Operatorul economic mai sus menționat care a recurs la trivialități și încercând să impresioneze și-a provocat tăieturi la nivelul frunții. A proliferat amenințări și acuze la adresă colegilor și a sfârșit prin a ordonă angajaților lui să închidă ușile și să blocheze ieșirile într-un gest clar de intimidare. Este deja prea mult și ceea ce s-a întâmplat astăzi. Nu trebuie să treacă firesc pe lângă noi, ci trebuie să atragă atenția că mâine un organ de control al statului poate fi reținut/sechestrat poate chiar înjunghiat sau omorât doar pentru că își face datoria în anul 2017?“ a declarat Paul Anghel, director general Direcţia Generală Control și Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană.

Cu hainele pătate de sânge, inspectorii CJPC au alertat Poliția și Serviciul de Ambulanță, reușind în cele din urmă să își încheie controlul.

„S-au găsit în total 187 kg diverse sortimente de carne si pește cu potential periculos. De la expirate, la gatite si congelate pentru a fi servite din nou, ca proaspete”, a precizat Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța.

Paul Anghel a ținut să îi felicite pe colegii săi  din Comisariatul Constanța pentru modul în care au gestionat situația.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*