FOTO VIDEO Elevii norocoși! La Peștera jumătate din bugetul local este cheltuit pentru educație

Elevi la școala din Peștera. FOTO Adrian Boioglu / Arhivă

Elevii din comuna Peștera se pot considera norocoși. Școlile din comună au fost renovate, iar pe bănci i-au așteptat jucării, manuale și ghiozdane cu rechizite. Nu a fost o întâmplare și nici o pomană în an pre-electoral. La Peștera administrația locală alocă sume importante din buget pentru educație.

Primarul Valentin Vrabie a declarat pentru Constanța News că în cei aproape opt ani în care a condus comuna a cheltuit mai bine de 50% din bugetul local pentru educație.

Banii au mers pe de o parte la renovari de școli și chiar la construcția unei unități noi. Pe de altă parte, elevii de liceu și facultate care învață la Medgidia sau alte zone din județul Constanța au primit bani pentru decontarea abonamentelor de transport în comun. Și cei mici s-au bucurat de cadouri. Pe 1 iunie 2014 toți copiii și adolescenții din Peștera au fost încurajați de Primărie să facă sport și au primit câte o bicicletă. Un an mai târziu, fiii satului au primit în dar câte o tabletă.

La Peștera sunt 451 elevi împărțiți în mai multe școli și grădinițe. Ei sunt educați de 30 de cadre didactice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*