FOTO VIDEO Cumpăna, atractivă pentru oficialii chinezi. Comuna ar putea să fie gazdă pentru investitorii din Asia

Delegație a înaltor oficiali ai RP China în vizită în localitatea Cumpăna. LIU YUNSHAN și Mariana Gâju

Comuna constănțeană Cumpăna a fost, în acest weekend, gazdă a unei delegației de înalți oficiali ai Republicii Populare Chineze..

Delegația chineză a fost condusă de LIU YUNSHAN, membru al comisiei permanente a biroului politic al comitetului central al PCC și a fost primită de către primarul comunei Cumpănă, Mariana Gâju, alături de Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre și de senatorul Nicolae Moga dar și de consilierii locali, locuitori ai comunei, cadrele didactice, elevii Liceului Tehnologic “ Nicolae Dumitrescu “. Din delegația RP Chineze au mai făcut parte  SONG Tao, ministru, Departamentul Internațional, Comitetul Central PCC, dl CHEN Xi, ministru adjunct executiv, Departamentul de Organizare, Comitetul Central PCC, dl HUANG Kunming, viceministrul executiv, Departamentul de publicitate, Comitetul Central al PCC, dl. HE Yiting, vicepreședinte executiv, școală de partid, Comitetul central al PCC și dl XU Feihong, ambasadorul chinez în România.

Special pentru această vizită, în incinta Sălii de Sport din Campusul Școlar a fost amenajată o expoziție cu desene și picturi ale elevilor Liceului din Cumpănă, precum și o expoziție de fotografii, care arată vechile relații de prietenie pe care comună Cumpănă le-a stabilit cu poporul chinez.

Eminența Sa, Liu Yunshan s-a arătat deosebit de încântat de tablourile realizate de cei mici.

 “Expoziția este o miniatură a relațiilor de prietenie româno-chineză iar de-a lungul timpului au existat numeroase colaborări între cele două țări, colaborări care urmează să fie continuate de copiii noștri“, a declarat acesta.

Prietenia româno-chineză este una veche și datează din anul 1978. Investitorii chinezi pot oferi comunei cumpăna multe avantaje.

“Cel mai mult și cel mai mult, din aceste vizite repetate ale comisiilor din Republica Populară Chineză ne dorim să aibă ca și țel realizarea investițiilor în comuna Cumpăna. (…) Acestea să aducă locuri de muncă pentru locuitorii comunei și nu numai, dar și venituri financiare la bugetul local al comunei. Este țelul meu de a dezvolta economic localitatea. O forță economică puternică cum este China poate să realizeze acest obiectiv. Dar de ce nu și investiții de infrastructură majore, plângem după acel pod peste Canalul Dunăre Marea Neagră. Ne este necesar să creeze puntea de legătură a comunei cu sudul județului. Ne este necesar să descongestionăm traficul, circulația intensă de pe DN 39 și să putem să avem căi de ieșire. (…) Cerem căi pe marginea Canalului Dunăe Marea Neagră, cerem nod de descărcare. Dacă noi nu suntem în stare să le realizăm cu fondurile guvernamentale sau fonduri europene care să fie pe infrastructura europeană, de ce să nu aducem parteneri chinezi? Avem nevoie de asemenea investiții”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 

 

La sfârșitul vizitei, delegația a vizitat apoi o familie de oameni gospodari din localitatea Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*