FOTO VIDEO Cum și-au bătut joc liberalii constănțeni de ultima șansă de salvare a Clubului Elevilor

Robert Boroianu și Consilierii județeni ai PNL. FOTO Adrian Boioglu
Consilierii județeni ai PNL. FOTO Adrian Boioglu

Zeci de ani, Clubul Elevilor din Constanța, cunoscut și sub numele de Palatul Pionierilor, a fost singura șansă pentru cei mici să învețe să cânte la un instrument muzical, să înoate, să danseze, să descopere tainele informaticii sau să facă sport în condiții decente.

Zona, acum o ruină, este vânată de toți cei care vor să facă acolo un mall, un supermarket sau un cartier rezidențial. Conducerea consiliului Județean Constanța, a decis să dea o șansă Clubului Elevilor și s-a oferit să-l preia de la stat și să reabiliteze.

Propunerea a venit prin vocea vicepreședintelui CJC Claudiu-Iorga Palaz care a și inițiat o propunere de hotărâre în acest sens. Nu era vorba de alocarea unor fonduri, ci de demararea procedurilor de preluare, urmând ca bugetul necesar reabilitării să fie stabilit ulterior.

Ideea ar fi fost salutată cu siguranță de orice constănțean care și-a trăit copilăria în acea curte și a învățat să-și dezvolte abilitățile și personalitate în clădirile Clubului. Ultima speranță de salvare a “Parcului Pionierilor” a fost ruinată de consilierii județeni ai Partidului Național Liberal. Conduși de liberalul Robert Boroianu, aceștia au votat împotriva hotărârii și au motivat decizia prin aceea că în subordinea CJ sunt multe monumente și instituții care nu sunt la standarde și că altele au prioritate.

“Avem un deficit de 49 de milioane și nu cred că în acest moment Consiliul Județean își poate permite să ia un asemenea obiectiv în administrare”, a declarat consilierul județean Robert Boroianu.

Răspunsul lui Claudiu Palaz nu a întârziat.

“Noi am încercat să fim transparenți și să vă cerem acordul pentru procedurile și corespondența cu ministerul pentru a reuși să preluăm acest club. Aceste demersuri pot dura o lună sau un an. Am cerut preluarea în administrare. Acest obiectiv din Constanța este un focar de infecție la această dată. Nu dorim decât să oprim această distrugere. Nu are cine să o oprească, decât Consiliul Județean. Am înțeles: liberalii sunt împotriva reabilitării Parcului Pionierilor doar pentru că este un punct promovat de Mișcarea Populară.

Încep din ce în ce mai mult să cred că, de fapt, terenul de la Palatul Copiilor reprezintă o atracție pentru rechinii imobiliari , atracție ce se va transformă într-un trofeu al lor în urma acestui dezinteres al celor de la PNL. Aș fi curios cum le vor explica PNL-istii campionilor naționali care se antrenau acolo, faptul că medaliile pe care ei le aduc nu sunt apreciate de PNL. Însă, acești campioni nu au nevoie de explicații, ci de fapte, iar faptele PNL se traduc prin a-i lasă de izbeliște”, a spus vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz.

Nici reprezentanții organizațiilor de tineret nu au fost mai încântați de reacția total nepotrivită a aleșilor liberali, care contravine intereselor celor care i-au trimis în Consiliul Județean cu voturile lor.

“În primul rând, înainte de vot trebuia să aibă loc dezbaterea acestui proiect, nu după. Asta e o greșeală a președintelui de ședință, care poate a condus și la căderea proiectului. În doilea rând, Palatul Copiilor trebuia să fie la Consiliul Județean Constanța din 2014, conform legii descentralizării asumate de Guvernul Ponta PSD-PNL. Acordarea dreptului de administrare Consiliului Județean pe clădirea și terenul de la Palatul Copiilor ar fi permis existența unor investiții atât din partea statului (ca proprietar), dar și din partea Consiliului Județean, ca administrator. Liberalii au afirmat că sunt alte bunuri în care trebuie să se bage bani. Sigur, asta înseamnă prioritizare. Pe noi ne interesează copiii și tinerii Constanța, așadar, este în interesul nostru să convingem Consiliul Județean să aloce bani către investițiile făcute în tineri sau în bunuri care aduc beneficii tinerilor”, a declarat, pentru Constanța NEWS, Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*