FOTO VIDEO Cum a reușit o primărie de la malul mării să surprindă tinerii din oraș. La Ovidiu, bebelușii primesc trusouri iar tinerii căsătoriți au servicii foto-video gratuite

Trusou nou-nascuti
Trusou nou-nascuti

O primărie din județul Constanța a găsit soluția pentru a-i ajuta pe tineri cu ceva cu adevărat folositor. În orașul Ovidiu, administrația locală te premiază dacă naști sau te căsătorești.

Cadourile oferite tinerilor nu sunt în bani, ci în produse și servicii, iar mulți dintre aceștia sunt surprinși să afle că Primăria Ovidiu se gândește și la ei.

Urmăriți reportajul realizat de echipa “Constanța NEWS” la Ovidiu.

Tinerele mămici care au venit să aplice pentru alocația nou-născuților au avut parte de o surpriză plăcută. Dincolo de toată birocrația impusă de statul român, ele pleacă de la ghișeu cu un trusou pentru bebeluș.

“În Ovidiu există destul de multe persoane cu venituri modeste. Toate mămicile primesc acest trusou, dacă își doresc. El conține produse generale: scutece de două dimensiuni, șervețele umede, pudră, uleiuri, șampon pentru copii, biberoane”, a declarat, pentru Constanța NEWS, Viorica Mazilu, șefa Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Ovidiu.

Mămicile nu au altceva de făcut decât să completeze o cerere tip și apoi își primesc cadourile.

“Mai întâi au fost surprinși, plăcut surprinși. Sunt încântați că domnul primar și Consiliul Local s-au gândit și la bebeluși și îl primesc cu mare plăcere. Nimeni nu a refuzat și nu am avut obiecții vis-a-vis de componența trusoului, adică să înlocuim anumite produse cu altele. Dacă se va întâmpla lucrul ăsta suntem deschiși la sugestii. Dacă sunt produse pe care dumnealor le consideră a fi mai utile decât cele pe care le-am considerat noi le înlocuim cu mare drag”, a mai spus Viorica Mazilu. 

Cel mai important moment din viața unei familii

O surpriză plăcută au și tinerii căsătoriți. Atunci când își oficiază cununia civilă, ei primesc gratuit toate serviciile de fotografie și video care surprind acel moment. Am discutat cu Emilia Libu, inspector de Stare Civilă la Primăria Ovidiu, omul care le dă vestea bună însurățeilor.

Adrian Boioglu: Tinerii căsătoriți care vin aici sau care vor să se căsătorească la Primăria Ovidiu sunt surprinși cu un pachet pentru ei pe care îl oferiți gratuit. Ce conține acest pachet și mai ales cum v-a venit ideea aceasta?

Emilia Libu: Așa este, în luna aprilie, la inițiativa domnului primar, a fost adopată o hotărâre de consiliu prin care se specifică faptul că tinerii căsătoriți din familiile defavorizate și nu numai, care nu au posibilitatea să își achiziționeze aceste servicii, primesc din partea domnului primar un set de 5 fotografii și un CD cu filmarea momentului oficierii căsătoriei.

Adrian Boioglu: Cum au primit ideea cei care au venit la dumneavoastră? Ați avut și cazuri în care poate nu au avut un fotograf sau un cameraman pentru că nu și-au permis acest lucru?

Emilia Libu: Da, am avut și trei cazuri din acestea, de familii care nu și-au permis să achiziționeze un fotograf și au fost foarte încântați de această idee, dar să știți că si aceia care au posibilitate și își angajează un fotograf au primit ideea foarte bine.

În cele aproape 5 luni de la inițierea proiectului, de aceste servicii au beneficiat zeci de oameni. Pachetul conține un set de 5 fotografii, precum și un CD în care cuplul spune “Da” și ulterior semnează.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*