FOTO VIDEO Claudiu-Iorga Palaz și-a lansat candidatura la Primăria Constanța. Liderul Mișcării Populare l-a avut alături pe Traian Băsescu

Claudiu Palaz. FOTO Adrian Boioglu
Claudiu Palaz. FOTO Adrian Boioglu

A fost zi de sărbătoare pentru membrii Mișcarea Populară din tot județul Constanța. Ceremonia de lansare a candidaților pentru primăriile din județ a umplut sala mare a Casei de Cultură din Constanța. Seara a fost marcată de emoțiile participanților, bancurile lui Băsescu, dar și de mesajele anti-Mazăre și Constantinescu.

Claudiu-Iorga Palaz este candidatul Mișcării Populare (MP) la Primăria Constanța. Palaz, fost prefect cu un CV foarte bogat și cu background în administrația publică locală nu este la prima candidatură. În 2012 el a obținut locul trei, după Mazăre și Gigi Chiru, cu 8,82%.

Bannere și afișe cu numele candidatului

Oamenii din Mișcarea Populară au pregătit bine partea de afișe. Pereții sălii erau tapetați cu imaginea lui Claudiu Palaz alături de mesajele “Prima Revoluție pentru Constanța”, “Deschide Constanța”, “Susține un profesionist pentru Constanța”. Paricipanții aveau și ei bannere cu simbolul de LIKE și numele “Palaz” sau numele localității de unde proveneau și sigla MP.

Toți oamenii care aspiră la fotoliul de primar în diferitele localități constănțene au fost așezați pe scenă.

La ora 5.10 în sală au intrat președintele Traian Băsescu și candidatul pentru Constanța, Claudiu Palaz. Întâmplător sau nu, scaunele celor doi erau înconjurate de mai mai multe tinere frumoase. După o ședință foto în sală, pe treptele dintre scaune au început să coboare băieți și fete cu drapele tricolore și a urmat momentul intonării imnului de către o tânără îmbrăcată în costum popular.

Emoții și episoade de leșin

Toată experiența lui Claudiu Palaz a pălit atunci când a urcat pe scenă. Fostul prefect s-a încurcat de câteva ori în vorbe în timpul discursului din cauza emoțiilor, dar și-a revenit atunci când l-a văzut alături de el pe președintele Traian Băsescu.

Nu au lipsit nici incidentele. Un bărbat a căzut de pe treptele instalate pe scenă, iar unei fete care purta un drapel i s-a făcut rău așa că a fost scoasă imediat din lumina reflectoarelor.

Claudiu Palaz a criticat administrația Mazăre – Constantinescu și nu a scăpat ocazia să facă mai multe legături între fostul primar și interimarul Decebal Făgădău. Apoi și-a prezentat, vreme de 20 minute, tot programul său electoral.

“Ne-am asumat această bătălie pe plan local și nu trebuie să dezamăgim. Suntem o echipă indestructibilă. Suntem uniți ca niciodată. Am primit sfaturi în ceea ce privește modul de abordare. Poate că sunt mai dur, că nu așa se face politică.

Dar oare, domnilor, politica se face cum ați făcut-o până acum, pe blaturi? Politica se face cum s-a făcut până acum în Constanța, în PSD și PNL, în consiliul local unde votau cot la cot proiectele lui Mazăre și Nicușor Constantinescu? Noi nu avem la Constanța blat cu nimeni. O singură înțelegere avem, cu constănțeanul!”, a declarat Claudiu Palaz.

Băsescu, de la bancuri la politica externă

Președintele Traian Băsescu avea chef de povestit și nimeni nu l-a oprit vreme de aproape 30 de minute. Băsescu a spus bancuri despre sănătate și justiție și a concluzionat că acestea sunt două capitole despre care nu trebuie să mai ajungem să facem haz de necaz. Președintele nu a ratat ocazia să vorbească despre Unirea cu Republica Moldova, criza refugiaților, justiția din România, flotă și a amintit și felul în care vrea să crească partidul său, spre deosebire de PSD și PNL.

Claudiu Palaz pleacă în această luptă cu șansa doi sau trei, la egalitate cu Vergil Chițac (PNL), dar mult în urma lui Decebal Făgădău (PSD). Candidatul Mișcării Populare și-a lansat zilele trecute și site-ul de campanie – claudiupalaz.ro – unul dintre primele și cele mai bine realizate imagini online a unui candidat pentru Constanța. Doar Vergil Chițac se poate lăuda cu o performanță similară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Mișcarea Populară | Traian Basescu”Claudiu Palaz se pregătește de trei mandate de primar la Constanta”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*