FOTO VIDEO Câinele unui bătrân a fost împușcat cu alice pe stradă. Poliția spune că fapta nu există

Câinele împușcat în maxilar a fost transportat la o clinică veterinară. FOTO Facebook

Un câine, aparținând unui bătrân, a fost împușcat din mașină, pe un bulevard din Constanța, în timp ce se afla lângă stăpânul său. Câinele a scăpat cu viață, fiind dus la veterinar cu mandibula sfărâmată. Poliția a fost sesizată, dar iubitorii de animale de pe un grup de Facebook, cred că se încearcă mușamalizarea cazului.

Fapta a fost comisă sâmbătă, 13 ianuarie, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Bătrânul își plimba câinele, când a apărut o mașină, iar o persoană a scos o armă și a tras spre câine.

„A plecat să se joace, o mașină care de ani de zile vine și împușcă câinii, vine pe ascuns, a scos arma pe geam, a tras asupra câinelui, mi-a pus viața în pericol (…) cine poate să mă ajute, să îl prind pe acest individ și a-l da în judecată, pentru că el este un braconier (…) este băiatul unui om mare dintr-un partid mare, care nu are frică de nimeni și a zis că el împușcă pe cine vrea,“ a povestit Costică Medeluc, deținătorul câinelui.

Cu o rană sângerândă la nivelul capului, câinele a fugit, fiind găsit cu greu de către bătrân. Ajutat de câțiva iubitori de animale, a sunat la 112, între timp câinele fiind dus la veterinar.

„Este vorba de o plagă profundă, cu rupturi osoase la nivelul sinusului, în maxilarul drept. Clar a fost o tentativă de a omorî câinele, dacă nimerea puțin mai sus, putea fi mai rău,“ a declarat dr. Leica Laurențiu, medicul veterinar care s-a ocupat de câinele împușcat. Acesta a precizat că în urma intervenției chirurgicale s-au scos mai multe fragmente de os, dar nu s-a găsit proiectilul.

Pe radiografii se pot vedea reziduri de la un proiectil de armă, iar la exterior, plaga are aproximativ 2 centimetri.

La apelul 112 a răspuns un echipaj de poliție, care însă, potrivit martorilor, nu au vrut să facă nimic.

„Poliția a venit la fața locului, a dat din umeri și au zic că dacă nu l-au împușcat pe om, care e problema?!“ a povestit pe Facebook Nicoleta Ștefan

„Poliția nu vrea să ia plângerea pentru că cel care a făcut asta este un ***** de bani gata din Constanta, băiatul lui tati probabil,“ a adăugat și Isabela Bolboceanu.

Inițial, reprezentanții IPJ Constanța au spus inițial că fapta nu se confirmă.

„Fata de speța cu acel câine așa zis împușcat au fost făcute verificări la nivelul Secției 4 Poliție Constanta și nu s-au confirmat aspectele sesizate. Un bărbat din Constanța de 60 de ani a sunat la 112, la data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 13.10, relatând niște fapte care nu au putut fi confirmate la fața locului. Nu au fost găsite animale împușcate, nici alice, nici tuburi etc. Au fost întocmite hârtii oficiale. Fapta nu se confirma,“ a declarat ag. șef adj. Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Ulterior, acesta au revenit și au precizat că s-au extins cercetările pentru stabilirea situației de fapt.

O faptă similară a fost înregistrată în urmă cu câteva zile și la Mihail Kogălniceanu, unde un câine a fost împușcat, medicul veterinar reușind să îi scoată proiectilul întreg.

UPDATE h 13.50

„După audierea persoanelor implicate, medicul de la clinica veterinară, proprietarul câinelui, persoanele au adus câinele la clinica, polițiștii constănțeni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănite a animalului,“ au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. CORUPTIA LA CONSTANTA A ATINS COTE MAXIME!
    SE AUDE CA ACESTIA SUNT NISTE BRACONIERI PROTEJATI DE PSD;
    O SA AJUNGEM SA FIM VANATI PE STRAZI, DE ACESTI INDIVIZI SI POLITIA SA ASCUNDA PROBE!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*