FOTO VIDEO Accident grav în stațiunea Mamaia. Două persoane au murit și alte două sunt grav rănite după ce au intrat cu mașina în stâlp

Echipajele SMURD au ajuns la locul accidentului
Echipajele SMURD au ajuns la locul accidentului

Un accident grav a avut loc joi, 3 martie, în zona Butoaie din stațiunea Mamaia. Echipele de la SMURD au fost solicitate să intervină după ce o mașină a lovit un stâlp. În autoturism se aflau patru persoane: doi băieți și două fete. Toți au fost prinși între fiarele contorsionate ale mașinii.

Citește și: VIDEO Cine sunt victimele accidentului din Mamaia. Doi băieți au murit și două fete se luptă cu viața

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Constanța spun că trei pasageri erau inconștienți în urma impactului și doi dintre ei – șoferul și un alt tânăr – au decedat din cauză rănilor suferite. O singură pacientă este conștientă. Ea și cu cealaltă fată din mașină au supraviețuit. La locul accidentului au ajuns două ambulanțe cu medic de la SAJ și SMURD, o altă ambulanță cu asistent și un SMURD B. Totodată, au fost solicitate două mașini de la ISU Dobrogea, printre care una de descarcerare.

Intervenția a fost una dificilă pentru că stâlpul lovit de mașină a fost rupt parțial.

Bilanțul final stabilit de medici este: doi tineri decedați, o fată în comă și una conștientă. Toți au aproximativ 20 ani. Victima conștientă a suferit un traumatism cranian, toracic și abdominal și a fost transportată la spital. Cea inconștientă are un traumatism cranian și este intubată.

Update: Iată și comunicatul oficial transmis de ISU Dobrogea:

“O autospecială de Descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, două ambulanţe SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au intervenit pentru descarcerarea şi acordarea de îngrijiri medicale victimelor evenimentului rutier produs astăzi în staţiunea Mamaia.

În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau patru tineri care au rămas încarceraţi. Conducătorul autoturismului era însoţit de trei pasageri care au avut nevoie de ajutorul echipajelor de descarcerare. Din nefericire doi tineri cu vârste de aproximativ 20 de ani au decedat, cele două tinere au fost transportate la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa.

Anunţarea accidentului la numărul unic de apel de urgenţă 112 a fost făcută la ora 20:54, iar intervenţia s-a terminat la ora 22:09. Pe toată durata desfăşurării acţiunilor de salvare, un echipaj de pompieri cu o autospecială cu apă şi spumă a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a unui eventual incendiu ce putea izbucni la autoturismul implicat în accident.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*