FOTO VIDEO 52 de migranți irakieni au fost cazați de autorități în Satul de Vacanță din Mamaia

Zeci de migranti au fost cazati in Satul de vacanta. FOTO Catalin Schipor

Oficiul Român de Imigrări a luat decizia de a caza o parte dintre migranții ilegali depistați săptămânile trecute în ultima vreme în Satul de Vacanță, la Casa Dobrogeană.

În mod normal, migranții ilegali depsitați pe raza județului Constanța, după amprentare și celelalte formalități, sunt transportați la Centrele de Primire Imigranți. De data aceasta, cei de la ORI – Oficiul Român de Imigrări au luat altă decizie.

„41 de persoane au primit dreptul de ședere temporară, pe o perioadă de 6 luni de zile. Au dreptul să își caute de muncă dacă vor, dar nu pot părăsi județul Constanța,“ a declarat subcomisar de poliție Mircea Labeș, șeful Serviciului pentru Imigrări a județului Constanța.

Migranții au fost cazați la Casa  Dobrogeană din Satul de Vacanță, unde, pentru fiecare persoană, statul plătește 80 de lei cazarea și 50 de lei masa. Minorii sunt cazați gratuit.

În total, la Căsuța Dobrogeană sunt cazați 52 de migranți. Inițial a fost vorba de o serie de 29 de persoane, dar după câteva zile au mai rămas 11. Acum au mai fost aduse alte 41 de persoane. Este vorba doar de familii. Au venit doar cu hainele de pe ei. Ce au mai avut nevoie și-au mai cumpărat din zonă.
De remarcat că nu este vorba de oameni săraci la ei în țară. Pentru a ajunge în Europa au plătit cam 3.000 de euro pentru o mașină – taxi cu care au tranzita Turcia, apoi câte 3.000 de euro de persoană la îmbarcare. Aici, fiecare are un smartphone și credit suficient, fiind văzuți frecvent vorbind la telefon.

Unul dintre cei cazați în Satul de vacanță este un fost militar. Deținea mașină și câteva clădiri după cum spune el. A fost instruit și de americani, fiind lunetist. A preferat însă să vândă tot când în Irak au început să vină teroriști din toate țările posibile.

Toți cei întrebați spun că nu vor să rămână în România. Toți vor să ajungă în Anglia, acolo unde au rude care îi așteaptă.

Pentru constănțeni a fost un șoc să afle că pe raza municipiului Constanța au fost cazați migranți ilegali. Unii însă spun că totuși nu au nimic în potrivă, fiind obișnuiți cu studenții arabi cazați la particularii din zonă. Alții ar fi preferat însă să li se găsească un loc mai … ferit unde să îi ducă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*