FOTO VIDEO 1 iunie dulce pentru zeci de copiii de la Centrul de Zi Agigea. Micuții “s-au războit” cu frișcă

Bătaie cu frișcă la Centrul de Zi Agigea. FOTO Adrian Boioglu
Bătaie cu frișcă la Centrul de Zi Agigea. FOTO Adrian Boioglu

Povestea războiului cu frișcă de la Centrul de Zi Agigea a venit la ideea lui Silviu Miron de la cofetăria Silvian.

Revenim cu amănunte, dar până atunci vă invităm să urmăriți reportajul video realizat de echipa Constanța NEWS.

Centrul de zi funcționează din luna mai 2002. Inițial, activitatea Centrului de zi Agigea a fost demarată de Direcția Generală Județeană pentru Protecția Drepturilor Copilului Constanța, printr-un proiect finanțat de Comunitatea Europeană prin fonduri Phare. În prezent proiectul continuă, fiind susținut financiar de Consiliul Local Agigea din luna august 2005.

Centrul oferă servicii adecvate familiilor în situație de risc de abandon al copilului, sprijinind astfel familia să-și exercite responsabilitățile parentale și să-și mențină copilul în familie. Acesta previne abandonul și instituționalizarea copiilor din comunitate prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională pentru copii, dar și activități de sprijin, consiliere și educare pentru părinții și reprezentanții legali ai copiilor.

În centru sunt oferite resurse importante cum ar fi informarea, consiliere psiho-socială, suport afectiv-emoțional, servirea a 2 mese pe zi, prevenind astfel instituționalizarea și crescând calitatea vieții copilului prin îmbunătățirea climatului familial.

În prezent numărul de beneficiari este de 37 copii, din 20 de familii domiciliate în comuna Agigea iar de la infiintare si pana in prezent ne-au trecut pragul 230 de copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*