FOTO Un artist caută să-și întrețină cei 5 copii cu ajutorul icoanelor pe care le pictează. Are nevoie de ghete pentru băiatul cel mare, făină sau lemne de foc

Pictorul Dan Deaconu oferă o icoană pentru ghete pentru băiatul său
Pictorul Dan Deaconu oferă o icoană pentru ghete pentru băiatul său

Povestea lui Daniel Deaconu este una care îndeamnă la speranță. Bărbatul locuiește alături de soția sa și cei cinci copii în localitatea constănțeană Cogealac.

O boală care deocamdată nu și-a găsit leac îl face pe Deaconu să fie aproape imobilizat. Singura modalitate prin care mai poate să facă rost de un ban pentru a hrăni cele 7 guri din casă sunt icoanele pe care le picteaza pe lemn. Daniel Deaconu este un artist autodidact. Pasiunea lui pentru artă și credința l-au făcut să pună deoparte câte un lemn destinat focului și să picteze pe el adevărate opere de artă.

Bărbatul spune că este ajutat de băiatul mijlociu, dar cu arta nu poți să faci mulți bani, mai ales dacă locuiești într-o comună situată la 50 de kilometri de Constanța.

Ultima lucrare a lui Daniel Deaconu este “Cina cea de taină”. Este cea mai mare de până acum. Pictura pe lemn va avea 62×30 cm, dar omul este convins că nu va avea cui să o vândă atunci când va fi gata. Într-un apel disperat, artistul spune că e dispus să facă un schimb cu cineva care poate să-i ajute familia.

“Dacă știți pe cineva care mă poate ajuta… nu vrem bani pentru icoană. Putem face un schimb. Băiatul cel mare ar avea nevoie de niște ghete pentru iarnă, soția de niște făină sau lemne pentru foc.

Nu vrem pomană! Aș vrea să pictez o iconiță pentru cine ne dă o mână de ajutor”, spune Dan Deaconu.

La cei 44 ani ai săi, artistul se bucură de singura sa comoară: cinci copii frumoși și mulțumește în fiecare zi Divinității pentru că are puterea să se așeze în fața unei bucăți de lemn și să o transforme într-un lucru la care se pot ruga mii de oameni. El speră ca măcar unul dintre acei care îi vor afla povestea vor putea să-l ajute să-și încalțe băiatul și să-i aducă mamei celor cinci un săculeț de făină și un braț de lemne de foc.

Tatăl celor cinci copii are probleme cu inima. Mărturisește că abia după 6 ani a reușit să găsească resurse pentru a merge la doctor, dar nu are tot timpul bani de medicamente. Acum trăiește din alocațiile celor mici și speră ca icoanele sale pe lemn să își găsească o casă.

Cei care își permit să ofere o speranță familiei pot să sune la numărul de telefon 0241.769.655. Familia Deaconu locuiește în comuna Cogealac din Județul Constanța, pe strada Câmpului, nr. 25.

Dan Deaconu a declarat pentru Constanța NEWS că are mare nevoie de lemne de foc, dar și copiii s-ar bucura de haine sau încălțăminte pentru a merge la școală. Cei cinci copii sunt Larisa (5 ani), Robert Cristian (7 ani), Gabriel (10 ani), Laurențiu (14 ani) și Alexandru (17 ani).

UPDATE: La scurt timp după publicarea acestui articol, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului s-au implicat în găsirea unei soluții temporare. Preotul din comuna Cogealac, Nicolae Dumitrache, a vizitat familia Deaconu și le-a dus făină, mălai, zahăr și ulei.

Primele ajutoare pentru familia Deaconu
Primele ajutoare pentru familia Deaconu

Orice ajutor este binevenit!

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ajutor pentru un artist: Daniel Deaconu își întreține cei 5 copii cu ajutorul icoanelor pictate | ASTAZI.xyz
  2. Pictorul de icoane care a impresionat o țară întreagă expune la Constanța | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*