FOTO Tornadă pe Marea Neagră. Fenomenul rar a fost surprins în dreptul Comandamentului Flotei

Tornadă la Constanța. FOTO Dan Mihăescu
Tornadă la Constanța. FOTO Dan Mihăescu

Imagini incredibile surprinse de un jurnalist din Constanța. Un fenomen rar – trombă marină – asemănător unei tornade, dar care are loc în largul mării a fost observat în noaptea de marți spre miercuri.

Tornada a apărut după o zi de ploi torențiale, în zona Comandamentului Flotei din Constanța, acolo unde, cu doar trei zile înainte au avut loc aplicațiile militare prilejuite de Ziua Marinei.

Jurnalistul Dan Mihăescu spune că a surprins imaginile pe 18 august 2015 la ora 21.00. Pe ele se poate observa tornada formată deasupra mării, aproape de linia orizontului. Cu toate că era întuneric, jurnalistul a reușit să imortalizeze momentul în care tromba marină era voarecum vizibilă.

Ultimul fenomen de acest fel a fost înregistrat la jumătatea lunii iulie 2013. Tornada de la Vama Veche nu i-a speriat pe turiști. La momentul respectiv, mai mulți vamaioți au filmat mai multe tornade formate deasupra Mării Negre.

Trombele marine fac parte din aceeași categorie de fenomene meteo periculoase ca și tornadele, dar ele sunt de mai mici dimensiuni. Experții spun că ele sunt coloane de aer și apă care se formează deasupra apei, se învârte rapid și se deplasează peste valuri. Atunci când ajung la mal, astfel de tornade scad în intensitate și apoi dispar.

Tornadă la Constanța. FOTO Dan Mihăescu
Tornadă la Constanța. FOTO Dan Mihăescu

Iată imaginile video surprinse în 2013 la Vama Veche:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*