FOTO Șapte tineri s-au întrecut în recuperarea Sfintei Cruci din apă, la Medgidia

FOTO arhiva CTnews

De Sfânta sărbătoare a Botezului Domnului, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat procesiunea de sfinţire a Aghiasmei Celei Mari și ritualul scoaterii din apă a Sfintei Cruci.

Începând cu ora 12.00 un sobor de preoţi în frunte cu părintele protopop Petrică Ciobanu, a oficiat, pe faleza canalului Dunăre – Marea Neagră, lângă fântâna arteziană, slujba de sfinţire a apei din butoaiele special aduse pe faleză pentru această ocazie. Zeci de credincioși au venit pentru a lua parte la slujbă și a aduce în case lor apa sfințită.

Manifestarea a culminat cu aruncarea Sfintei Cruci în apa canalului Dunăre Marea Neagră. În credinţa că vor fi sănătoşi şi pentru a primi binecuvântare, șapte tineri curajoşi au sărit fără ezitare în apă în încercarea de a readuce la mal Sfânta Cruce aruncată de preoţi.

Dintre voluntarii înscriși la competiție, Ionescu Nicolae este tânărul câștigător. Acesta a fost felicitat și recompensat de reprezentanții administrației publice locale cu o diplomă, Sfânta Cruce recuperată din apă și un voucher în valoare de 1000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*