FOTO Ruinele și arta degradată din Constanța, văzute de “Marcel Ștrengarul”. Imaginile au ajuns virale la nivel internațional

Marcel Ștrengarul. FOTO Viorel Papu / Bored Panda
Marcel Ștrengarul. FOTO Viorel Papu / Bored Panda

Constanța nu are multe șanse să ajungă vedetă internațională, dar și când o face imaginile nu ne fac deloc cinste. Un articol apărut pe boredpanda.com reface călătoria lui “Marcel Ștrengarul” – o păpușă din vremea regimului comunist – prin Constanța de astăzi.

Imaginile au fost realizate de avocatul constănțean Viorel Papu, care se descrie drept un fotograf amator. El spune că Marcel Ștrengarul este o jucărie făcută la fabrica “Arădeanca” între 1970 și 1989. Arădeanca a dat faliment în 2013.

Păpușa este fotografiată mai întâi pe malul mării, deasupra plăjei Modern, apoi lângă ruina Cazinoului și lângă Muzeul “Ion Jalea”. Clădirea Acvariului este printre puținele care arată bine în toată această galerie. Nu același lucru se poate spune despre Fântâna Dragonului sau despre Vila Șuțu.

Marcel Ștrengarul face o vizită prin Piața Ovidiu, merge la statuia poetului, la moschee și apoi dă o fugă la vechea fabrică “Energia”.

Nici sudul litoralului nu este mai vesel. Un magazin de tricotaje din Eforie Sud, o bancă acoperită de vegetația sălbatică din Neptun și un hotel care nu și-a schimbat imaginea de pe vremea comuniștilor sunt dovezi ale nepăsării autorităților.

Plajele din Eforie, Vama Veche sau Mamaia și o mașină abandonată încheie seria de imagini din România difuzată de “Bored Panda“.

Marcel Ștrengarul are o pagină de Facebook unde apar regulat fotografii noi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*