FOTO Primăria Mangalia construiește un zid pe Aleea Teilor, între oraș și mare. Localnicii sunt scandalizați de decizia municipalității

Zidul de la Mangalia
Zidul de la Mangalia. FOTO facebook

Decizie surprinzătoare a municipalității din sudul litoralului. În loc să îmbie turiștii cu priveliști frumoase, Primăria condusă de Cristian Radu a decis să construiască un zid în imediata apropiere a falezei. Construcția de beton nu seamănă deloc cu planul inițial care propunea o alee umbrită de pomi și cu vedere la mare.

Citește și: FOTO VIDEO Zidul de la Mangalia, între bătăi cu iz electoral și adevărul din teren

Era de așteptat ca în Mangalia să apară și oamenii nemulțumiți. Sute de localnici au semnat o petiție prin care cer stoparea imediată a lucrărilor de pe Aleea Teilor și demolarea zidului deja construit.

“Am simțit un gol in stomac când am zărit marea printre deschizătură aceea din zid. Dar obturează total vizibilitatea spre mare, cum se poate așa ceva, la ce folosește?”, scrie o femeie din Mangalia.

“Sunt oripilată de acest gard. Nu pot concepe așa ceva”, notează o alta.

“Nu îmi vine să cred că cineva a propus și alții au aprobat această prostie de zid. Nu am văzut nicăieri în lume așa ceva. Păcat de noi și de viitorul copiilor noștri în acest oraș”, completează o altă persoană seria de mesaje dezaprobatoare.

“Sunt condamnată să nu mai vad marea de pe faleza niciodată… cu ai mei 1,56 m. Măi, primare, de data asta chiar ai facut ceva pe măsura ta”, îl ceartă o altă doamnă pe edil.

“Cum e posibil aşa ceva, ieşi să te plimbi pe faleză si dai de ziduri, înloc să ai o privelişte frumoasă. Ce interese sunt cu aceste ziduri?” se întreabă un localnic.

Planul inițial propunea ca pe Aleea Teilor să apară mobilier urban modern, locuri cu verdeață și băncuțe așezate către mare. Modernizarea falezei pe o distanță de 1,5 km este realizată printr-un proiect cu o valoare de 17,5 milioane de lei. La momentul semnării contractului, banii provin de la Ministerul Dezvoltării, dar totul trebuia finalizat până la 31 decembrie 2015.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Incredibil, cu ce oare specialisti lucram ? De cate ori or fi trecut pe la scoala pana la obtinerea unei diplome ? Cat de retardati pot fi ? La aceasta lucrare de pomina, ar trebui sa se mai comentam si sa le deschidem ochii edililor si la urmatoarele aspecte, constatate asa, din trecere, si anume:
    – Soseaua din fata balnearului (spre mare) a fost ingustata aprox 30 cm, daca nu mai bine, lucru care nu mai permite parcarea unui al 2-le rand de masini (anualt aprox 50-60 locuri parcare-pacat)
    – Trotuarele de-a lungul acestei zone au o latime de aprox 70-80 cm, fapt ce conduce la o FOARTE GREOAIE circulatie pietonala – apropo ce dimensiuni legale trebuie sa aibe un trotuar ? Mai ales pe faleza, unde circulatia pietonala este foarte mare.
    – Pavarea acestor nenorocite de trotuare s-a facut in stil “mediteranean” cu piatra cubica mica, care v-a zgaltai toti creierii unui copil aflat in carucior.
    Propun sa chemam la fata locului un reprezentant al celor care aloca fonduri UE pt lucrari de acest gen.
    Oare dosarul cu partea de arhitectura a fost aprobat de catre acestia, in forma actuala ? Daca DA, inseamna ca si acolo avem numiti “specialisti” politici. Eu asi propune in acest caz, returnarea banilor din buzunarele proprii a acestor specialisti si gospodari ai urbei, si refacerea zonei, asa cum a fost ea initial, pt ca oricum era mult mai bine si mai esthetic.
    Pana cand atata bataie de joc ?

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO VIDEO Zidul de la Mangalia, între bătăi cu iz electoral și adevărul din teren | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*