FOTO One Star Security – firma de pază din Constanța care se poate lăuda că nu a pierdut niciodată un infractor. Cum arată flota echipelor de intervenție rapidă

Echipaj One Star Security la datorie. FOTO OSS

Investigatorii de orice fel, din România, se tem de două inițiale: “AN”. Autor Necunoscut, în traducere liberă și poate ați auzit de asta când vine vorba de poliție. Sunt cazuri care au solicitat intervenția celor competenți în materie și care nu au fost rezolvate niciodată: autor neprins sau neidentificat.

Preambulul acesta îți vine în minte automat când faci comparația cu firmele particulare. Spre exemplu, compania de pază și protecție One Star Security nu a avut pe parcursul unui întreg an niciun caz nerezolvat. Adică, nu a fost măcar un caz în care echipele de intervenție să-l scape din mâini pe infractor, fie că s-a numit hoț de locuințe sau birouri, ori bătăuș din baruri sau (mai rău) tâlhar la sălile de joc. Perioada de monitorizare la care facem referire a fost între decembrie 2016 și decembrie 2017.

Grigore Alexandru este ofițerul care răspunde de dispecerat și monitorizare la One Star Security. L-am întrebat cum se ajunge la rata aceasta de succes?

“Nu e ceva nemaivăzut ori nemaiauzit: fără falsă modestie, noi luăm în serios, foarte în serios, tot ceea ce înseamnă supraveghere și protecție, pe toate palierele și toate componentele. Adică, locațiile noastre sunt monitorizate nu doar cu magneți anti-efracție la uși și la ferestre, ci și cu senzori de proximitate și camere de luat vederi. Toți sunt în funcțiune, și toți trasmit semnale în Dispeceratul nostru de Monitorizare. La capătul lanțului de decizie și intervenție se află echipajele “pe roți”. Sunt zece echipe răspândite în teren, capabile să ajungă într-un timp foarte scurt de răspuns în orice loc în care s-a declanșat o alarmă”, explică Grigore Alexandru. 

Un echipaj de la One Star Security este format din doi agenți înarmați. Zece echipaje sunt pe un singur schimb.

“La noi expresia “timp de intervenție” se traduce prin “maximum 5 minute”! De aceea se numesc echipaje de intervenție rapidă. Ca să intervină rapid. Și asta nu o spun eu, ci o spune contractul cu fiecare client în parte. Acești timpi de intervenție, sunt timpi asumați. Spre deosebire de alte firme concurente, la noi aceste 5 minute critice reprezintă “timp asumat contractual”. Adică e trecut in contractul cu clientul, și îl respectăm întotdeauna. Însă avem zone în oraș unde ne mișcăm și mai repede decât atât: de exemplu, în cartierul Boreal, ori Tomis Plus sau chiar în Palazu, timpii asumați de intervenție sunt de 2-3 minute” spune cu mândrie șeful de la Monitorizare al firmei One Star Security.

Cu ce se confruntă cel mai des agenții One Star Security în teren?

“Pe parcursul unui an de zile am avut pătrunderi prin efracție în zone protejate de noi, în care i-am prins pe infractori. Au fost și incidente în baruri în care a trebuit să evacuăm persoane turbulente  care reprezentau un pericol pentru securitatea celor dinăuntru, clienți și personal de lucru. A trebuit să acționăm ferm, hotărât, dar și discret, fără zarvă prea mare. Când sună o alarmă în dispecerat o direcționăm în teren echipelor de intervenție rapidă, și echipajul cel mai apropiat pleacă într-acolo. Acționăm din scurt, înainte ca situația să ia amploare, înainte că lucrurile să se agraveze ori mai rău, să degenereze” spune Grigore Alexandru.

Când e vorba de baruri ori săli de joc, protocolul de intervenție One Star Security prevede deplasarea a două echipaje de agenți; între timp, alții sunt în stand-by gata să răspundă în caz că e nevoie de mai multă forță în gestionarea unui conflict ce poate naște violență.

De-a lungul unui an de zile, au fost și alarme false care au sunat în Dispeceratul One Star Security. Unele vin de la butoanele de panică apăsate din greșeală. Altele din cauza căderilor de tensiune în locațiile supravegheate. Mai sunt și cele declanșate de senzori “prea fideli” ce iau în raza lor de acțiune păsări ori animale mici. Sunt senzori de mișcare ce-și fac treaba foarte bine și detectează orice se mișcă în raza lor. Un porumbel ori pescăruș pot să declanșeze o alarmă silențioasă ce sună în dispecerat. Vestea bună e că echipamentele electrice și electronice montate de One Star își fac treaba în teren; funcționează. Vestea și mai bună este că ele vor fi “dublate” în scurt timp de alte sisteme de supraveghere și control, bazate pe imagini video.

“Implementăm acum un nou sistem de monitorizare video cu 2 și cu 4 camere ce vor funcționa în paralel cu senzorii de prezență la efracții. Camerele video ne vor ajuta la evitarea alarmelor false pentru că putem vedea instantaneu în dispecerat dacă la locuința X sau la birourile Y cineva încearcă o pătrundere prin efracție ori pur și simplu un senzor a luat-o razna sau cineva a apăsat din greșeală un buton de panică” spune Grigore Alexandru de la One Star Security. Și adaugă imediat: “Mai mult decât atât, imaginile furnizate de echipamentele noastre video devin probe în istanță în cazul unei alarme reale”.

Un an fără “A.N.”-uri este un an bun. Urmează 2018 – alt an, cu alte provocări.

One Star Security răspunde la telefon 0785 285 975, iar specialiștii pot fi contactați și pe email la adresa office@onestarsecurity.ro. Iată cum arată doar o parte din flota One Star Security – firma de pază din Constanța cu cele mai multe mașini de intervenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*