FOTO Mamaia este pregătită să își primească turiștii, iar ceea ce se construiește în stațiune este în limitele legii

Stațiunea Mamaia este gata să își primească turiștii, spun autoritățile. FOTO Cătălin Schipor

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat la o ședință de lucru organizată la nivelul Consiliului Județean Constanța în care s-a discutat despre stadiul pregătirilor pentru sezonul estival. Concluzia pe larg a oficialităților: totul este pregătit, sunt locuri de muncă dar nu sunt oameni, iar mass media și OPC-ul strică imaginea turismului românesc.

Ședința, la care au fost prezenți președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, primarul Decebal Fagadau, prefectul Ioan Albu, șeful CJPC, Horia Constantinescu, primarii din localitățile de la malul marii și alți factori de decizie din turism.

Mohamad Murat, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc a ieșit la atac plângându-se iar că  la această oră sunt aproximativ 5.000 de locuri de muncă disponibile pentru sezonul estival 2018, iar începutul sezonului estival îi prinde fără personal specializat. a ţinut să sublinieze că salariile sunt unele atractive, în ciuda „zvonurilor” că angajaţii sezonieri nu ar fi bine plătiţi. În plus, acesta a atras atenția că Protecţia Consumatorilor nu ar mai trebui să facă publice exemplele negative întrucât, prin apariţia în presă, strică imaginea litoralului românesc.

În prag de deschidere a sezonului estival, ministrul Turismului, Bogdan Trif spune că prioritatea Guvernului este litoralul, iar ceea ce e de recuperat, se poate face prin comunicare.

„Am rămas în urmă față de cei din vecini. Printr-o comunicare eficientă putem să recuperăm. Vreau să va spun că nu doar hotelierii sunt o prioritate, ci și turistul. De aceea, acum am venit cu o echipa de control pentru prevenție. Pe toată perioada estivală, vor fi în permanentă două echipe de control aici, nu vom tolera derapajele și vom fi duri”, a spus Bogdan Trif.

 

Decebal Făgădău a spus că litoralul este 95% pregătit pentru primirea turiștilor, iar accentul pus de autoritatea locală este pe curățenie și ordine publică.

„Stațiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită să ne fiți oaspeți și avem un program de evenimente dedicate tuturor turiștilor, dar și constănțenilor. Împreună cu operatorii economici am pus la punct un calendar de evenimente extrem de dinamic, pentru tot sezonul estival. Telegondola funcționează, autobuzele supraetajate vor circula, unitățile de cazare au început să își amenajeze inclusiv locurile de joacă pentru copii și de asemenea, să nu uităm că Mamaia, spre deosebire de alte stațiuni, are în spate un oraș puternic și frumos așa cum este Constanța. Așteptăm din ce în ce mai mulți turiști, suntem pregătiți, avem salvamari, operatorii economici și-au unit eforturile și au făcut curat, așa că vom avea o vacanță reușită și plină de momente de neuitat. Componenta privată a născut evenimente extraordinare, iar Sunwaves-ul aduce anul acesta peste 20 de mii de turiști, dintre care jumătate din afara țării.  Evident că este mult de lucru, dar una peste alta suntem pregătiți, parcă mai pregăti ca în alți ani și trebuie să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat eforturilor noastre pentru că veți vedea anul acesta o stațiune Mamaia și un oraș Constanța pregătite să își întâmpine turiștii“, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

În ceea ce privește construcțiile din stațiunea Mamaia, acesta a precizat că acestea au avizul tuturor instituțiilor, inclusiv a Ministerului Turismului, iar cei care nu au avizul sunt sancționați. Pe scurt, se construiește în limitele legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*