FOTO De ce îi “ține în brațe” Primăria Constanța? Doi patroni de terase au blocat trotuarul de pe Bulevardul Tomis

Cafeneaua a blocat aproape tot trotuarul
Cafeneaua a blocat aproape tot trotuarul

Trotuarul pixelat de pe bulevardul Tomis era unul dintre proiectele inedite ale Primăriei Constanța. Cu toate acestea, nimic din ce e bun nu rezistă la Constanța. Doi patroni de terase au ales să betoneze, respectiv să blocheze zona dedicată pietonilor cu scaune și mese.

Primul caz este cel al unui Fast-Food situat între Capitol și Sala Sporturilor, pe partea stângă a bulevardului Tomis. Zilele trecute, muncitorii care montau pavelele noi pe trotuar au ajuns în dreptul locației. Nu mică a fost surpriza proiectantului atunci când i s-a spus că acolo nu trebuie să pună pavele pentru că patronul restaurantului are aprobare “de sus”. În plus, cu toate că în acel loc era programată să apară o rigolă cu gazon, muncitorii au fost trimiși să o facă în alt loc.

Al doilea caz este cel al unei cafenele situată pe trotuarul opus, vis-a-vis de Sala Sporturilor. Patronul a ales să blocheze trotuarul cu scaune și mese și a lăsat doar o potecă de câțiva centimetri pentru pietoni. Nici nu poate fi vorba ca un căruț de copil să încapă pe acolo.

Aceeași terasă a betonat recent trotuarul și atunci când i s-a atras atenția că Primăria urmează să așeze pavele colorate, patronul a replicat cu atitudine: “Mă anunțați cu o seară înainte și sparg betonul”.

Primăria Constanța are deja un regulament pentru terasele care funcționează pe arterele principale.

La articolul 2, punctul 8 se specifică faptul că “Trotuarele reprezintă părţi componente ale străzilor amenajate special pentru circulaţia pietonilor. În lăţimea trotuarului se include şi lăţimea bordurilor de încadrare”.

Capitolul VI arată clar că pentru fluxul pietonal trebuie lăsată o bucată de 2 metri lățime. Așadar măsurile există, dar angajației Primăriei Constanța nu le aplică. Ne întrebăm și noi cine din Primăria Constanța face regulile și îi protejează indirect pe acești patroni și de ce Poliția Locală nu ia niciun fel de măsuri împotriva lor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. cand l-am intrebat pe boul de patron de la filicori de pe tomis de langa sala sporturilor de ce nu lasa loc pentru pietoni mi-a zis sa vorbesc la primarie .nenorocitii au distru sorasul de dragul unor manelisti si cocalari si pitipoance care stau la ora 14 cand la cafenele in timp ce orice om normal munceste. niste paraziti ai societati care isi fac veacul in localurile astea.

  2. Nesimtirea patronilor de cafenele / fast food etc. e maxima, la fel soferii ce parcheaza pe trotuare fara sa lase cel putin 1m, asa cum spune legea. Dar pestele de la cap se impute, asa ca vinovati sunt cei din primarie (cred ca directia urbanism, dar daca gresesc, sa fiu corectat).
    Si eu vreau sa merg la o terasa, si eu sunt sofer si ma confrunt cu lipsa acuta a locurilor de parcare, dar intotdeauna cand parchez, ma asigur ca pietonii au suficient loc sa treaca. Nu strecurandu-se ci lejer, eventual cu un carucior de copil sau cu sacose. Ce fac cei de la primarie, dorm? Sau iau spaga de rigoare si dau autorizatii fara sa le pese?
    TROTUARELE SUNT PENTRU PIETONI, NU PENTRU CARCIUMARI !!!

  3. Marea asfaltare a trotuarelor cu inlocuiri de borduri de care a beneficiat constanta,implicit locuitorii km.5 a facut ca str. Hatman arbore sa devina un important nod industrial urban,desi e zona de rezidente,si,cu un studiu geotehnic si hidrogeologic s-a aprobat un sens giratoriu care sa modifice sociologia urbana a zonei…dar intre str.Bujorului si str.Muscatelor nu s-au inlocuit nici bordurile,nici nu s-a asfaltattrotuarul,ba din contra accesul pietonal a fost transformat in loc de parcare ,de tranzitare a masinilor si de descarcare ptr. Agentii economici din zona iar spatiul de joaca ptr.Copii a fost devalizat intentionat de n-ori nefiind pazit…sa fie oare asfaltatul cel dintre cele doua cladiri turnat atunci doar intr-un singur loc unde a rasarit o bodega?In planul urbanistic dealtfel cu regulament local,trotuarul dintre aceste doua strazi de pe h.Arbore figureaza asfaltat?..Avizele ptr.Retelele de apa si canal dar si electrice,cand au fost emise pentru prima data fata de desfasurarea activitatilor ?..Cum tranzitezi acest spatiu public perpedes cu caruciorul? Incercati !

  4. Se fac terase pe trotuare de 2 m latime, se construiesc pontoane pe apa( LeeLoo)..apropo cum e posibil? Mazarica asta a distrus tot.?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*