FOTO Cum se fac manipulările de partid la Medgidia. Primarul din Peștera, acuzat de nepăsare cu poze din Republica Moldova, furate de pe net

Noroiul fals de la Peștera
Noroiul fals de la Peștera

O serie de poze, apărute zilele trecute pe Facebook scot la iveală o presupusă problemă din comuna constănțeană Peștera. O femeie care se dă drept localnică îl acuză pe primarul Valentin Vrabie că nu a asfaltat străzile comunei și că oamenii se chinuie printre noroaie.

Cele trei imagini postate de o presupusă Mihaela Pestrițu sunt cel puțin ciudate. Autoarea a ales niște poze la o rezoluție foarte mică. Greșeala persoanei în cauză este că are și o poză cu o femeie în picioarele goale prin noroiul din noiembrie, așa că pozele par și mai puțin credibile.

Valentin Vrabie, primarul de la Peștera spune că a căutat-o pe femeie în sat. Nu pentru că ar fi vrut să o certe, ci doar era curios care este strada plină de noroi pentru a rezolva problema. S-a lovit de o problemă: femeia în cauză nu locuia în Peștera, ba nici măcar nu exista o persoană cu numele “Mihaela Pestrițu” în comună.

Și mai ciudat este faptul că postarea inițială a fost redistribuită de oameni din Medgidia care sunt susținătorii unor posibili contracandidați ai lui Valentin Vrabie la scaunul de primar al municipiului.

Jurnaliștii Constanța NEWS au refăcut traseul pozelor și au găsit sursa manipulărilor.

Imaginea cu femeia în picioarele goale aparține fotografului Bogdan Codrescu de la ziarul “Viața Liberă” din Galați. Fotografia a fost realizată în luna septembrie 2013 în comuna Cudalbi din Galați, după ce o viitură a măturat localitatea.

A doua imagine, cea cu o uliță plină de noroi și două siluete care se îndepărtează de aparatul foto aparține ziarului “Provincial” din Republica Moldova și a fost realizată în Aprilie 2015 în localitatea Grigorievca din raionul Căușeni, Moldova.

Ultima imagine este cea a unei străzi pe care se văd urme de mașină prin noroi. Ea este atent decupată dintr-un video filmat de către ProTV Moldova la Chișinău, în martie 2012. Autorul manipulării a avut grijă să taie blocurile din fundal pentru că la Peștera nu există așa ceva.

Nici profilul de Facebook nu este unul real. Poza așa-numitei Mihaela Pestrițu a fost furata de pe un site de matrimoniale. Este o româncă de 43 ani care locuiește în Spania, la Oviedo.

Metoda folosită de cei care au vrut să manipuleze oamenii din Medgidia și Peștera nu este una nouă. Din nefericire pentru ei Internetul pe care l-au folosit pentru a căuta pozele mincinoase i-a dat de gol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. FOTO VIDEO Lumina Crăciunului a învăluit comuna Peștera. Cel mai frumos parc de sărbători din România este în județul Constanța | Constanța News
  2. Valentin Vrabie, ținta PNL Constanța. Cum au vrut liberalii să manipuleze folosind informații despre o falsă incompatibilitate a primarului de la Peștera | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*