FOTO Consilierii locali din Medgidia au votat pentru salvarea Muzeului de Artă “Lucian Grigorescu”. Inițiativa aparține primarului Valentin Vrabie

Muzeul de Artă Lucian Grigorescu din Medgidia. FOTO Alexandru Bran
Muzeul de Artă Lucian Grigorescu din Medgidia. FOTO Alexandru Bran

Un proiect surpriză a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Medgidia de pe 26 ianuarie 2017.

Primarul Valentin Vrabie a cerut acordul de principiu al consilierilor pentru o chestiune importantă pentru comunicatea locală din Medgidia. Acest proiect privește preluarea Muzeului de Artă “Lucian Grigorescu”, din domeniul public al județului Constanța și administrarea Consiliului Județean Constanța, în administrarea Consiliului Local Medgidia.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarului Valentin Vrabie pornește de la necesitatea repunerii în valoare a clădirii muzeului, bun imobil de mare însemnătate istorică și arhitecturală, situat în zona de protecție a sitului urban. Aprobarea proiectului va face posibilă accesarea de fonduri guvernamentale și europene nerambursabile necesare reabilitării, modernizării și dotării acestuia în vederea promovării culturii și organizării de manifestări cultural-artistice.

Consilierii Locali au votat în unanimitate această propunere. Pașii următori au în vedere demersurile pentru preluarea Muzeului și apoi găsirea unei finanțări din fonduri locale, Guvernamentale sau Europene pentru reabilitarea acestei clădiri istorice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*