FOTO Boboteaza, celebrată la Medgidia. Viscolul i-a împiedicat pe curajoși să sară în apele Canalului

Boboteaza la Medgidia. FOTO Alexandru Bran
Boboteaza la Medgidia. FOTO Alexandru Bran

Sfânta sărbătoare a Botezului Domnului a reunit zeci de  locuitori ai municipiului Medgidia, dornici să se bucure împreună de această zi în care conform tradiției creștine, Duhul Sfânt se coboară peste ape, sfințindu-le și purificându-le.

Cu ocazia acestei reprezentative sărbători creștine, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia, a organizat slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

Procesiunea de sfințire a apei s-a desfășurat pe Faleza Canalului Dunăre Marea Neagră începând cu ora 12.00. Datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, ritualul aruncării Sfintei Cruci în apa canalului a fost imposibil de susținut. În ciuda temperaturilor foarte scăzute, un număr de 8 tineri curajoși au dorit să onoreze tradiția recuperării Sfintei Cruci. Curajul lor a fost răsplătit de însuși primarul Valentin Vrabie, care a înmânat premii de consolare tuturor persoanelor înscrise în competiție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*