FOTO Aveți grijă cum circulați! Primăria Constanța și angajații Polaris intervin cu material antiderapant – este cod galben de polei

Utilajele Polaris au început să împrăștie material antiderapant. FOTO Primăria Constanța

Având în vedere avertizarea meteo privind condițiile favorabile de formare a poleiului, în cursul dimineții, 9 sărărițe au început acțiunea de împrăștiere a materialului antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.

Totodată, se continuă acțiunea de îndepărtare a zăpezii din zonele platformelor de gunoi pentru a facilita accesul utilajelor care ridică deșeurile.

În spațiul pentru persoanele fără adăpost amenajat în Clubul pentru pensionari din șoseaua Mangaliei, nr. 86A, au fost cazate 30 de persoane.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervin acolo unde este cazul. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monotorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.

Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul utilajelor de deszăpezire și a autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă – 0799606189.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*