Fonduri noi pentru dezvoltarea orașului Cernavodă. Primăria a atras finanțări de aproape 14 milioane lei

Primăria Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Orașului Cernavoda i-au fost alocate sume importante de bani de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare pentru implementarea unor proiecte de mare importanță la nivel local, proiecte ce susțin dezvoltarea regională și națională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă.

Potrivit Listei Obiectivelor de Investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate, orașul Cernavoda a primit finanțare pentru următoarele proiecte depuse:

  • Cartier de locuințe, zona Sere, Cernavoda – infrastructură. Suma alocată acestui proiect este: 11.075.243,00 lei.
  • Reabilitarea și modernizarea Cresă 1, Str. Tudor Vladimirescu nr 10, în vederea creșterii eficienței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 763.632,88 lei.
  • Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2, Str. Mihail Sadoveanu nr 7, în vederea creșterii eficenței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 350.648,03 lei
  • Reabilitare si modernizare Gradinița nr  4, Tudor Vladimirescu nr 12, în vederea creșterii eficienței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 753.698,20 lei
  • Reabilitare și personalizare curte și Gradiniță nr 3, str George Coșbuc, Cernavoda. Suma alocată acestui proiect este; 996.842,00 lei

Aceste sume vor fi suplimentate din Bugetul Local al orașului Cernavodă cu suma de: 555.276,30 lei.

Pentru a fi demarate aceste lucrări, reprezentanții Primăriei Cernavoda urmează să întocmească documentația tehnică legală pentru fiecare proiect în parte.

De asemenea, a fost depusă o solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii de pe Strada 24 ianuarie nr 2, Cernavoda în vederea transformării acesteia în Casă de Cultură. În prezent documentația se află în faza de evaluare.

Aceste proiecte duse la bun sfârșit vor contura armonios imaginea orașului nostru alături de toate proiectele aflate pe rol în acest moment, toate menite să ofere condiții de trai prielnice cetățenilor, un oraș modern iar celor mici gradinițe și creșe la standarde europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*