Filmele săptămânii la Filme în aer liber, pe faleza Cazino și în Piața Ovidiu din Constanța

Filme in Aer Liber se întorc la Constanța

Au început deja proiecțiile Filme în aer liber, care se desfășoară între 26 iulie – 19 august pe Faleza Cazino și Piața Ovidiu din Constanța. Pe marele ecran vor mai putea fi văzute 13 filme dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor, de joi până duminică, de la 21:00, cu intrarea liberă pentru public în limita locurilor disponibile.

După ce prima săptămână ne-a adus filme memorabile ca No Country for Old Men (r. Ethan Coen, Joel Coen, 4 premii şi 4 nominalizări la Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări la Globul de Aur, o nominalizare la Cannes), Little Miss Sunshine (r. Jonathan Dayton, Valerie Faris, Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Alan Arkin și pentru Cel mai bun scenariu original, nominalizat la 2 Globuri de Aur) și musicalul Grease (r. Randal Kleiser, o nominalizare la Oscar, 3 nominalizări la Globul de Aur), programul continuă cu încă patru pelicule ce vor face spectatorii să râdă și să stea cu sufletul la gură. Proiecția de pe 2 august se va desfășura pe faleza Cazino, în timp ce filmele difuzate între 3 – 5 august vor avea loc în Piața Ovidiu.

2 august – Regizat de Tim Burton și premiat cu Oscar pentru Cea mai bună scenografie, Sleepy Hollow ne spune povestea lui Ichabod Crane, un detectiv ce sosește în Sleepy Hollow înarmat cu trusa lui de instrumente pentru a investiga o serie de crime odioase, unde află însă de la bătrânii orașului ca acestea îi vor fi inutile, întrucât criminalul nu e făcut din carne și sânge, ci e o creatură de pe tărâmul morților, care bântuie noaptea călare pe un armăsar negru, iar cum își alege victimele e un mister.

3 august – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri este filmul regizat de Martin McDonagh care are nu mai puțin de 2 premii şi 5 nominalizări la Oscar, 4 premii şi 2 nominalizări la Globurile de Aur, 5 premii şi 4 nominalizări la premiile BAFTA și un premiu şi o nominalizare la festivalul de film de la Veneția. Cum face o mișcare îndrăzneață Mildred Hayes (câștigătoarea Premiului Oscar, Frances McDormand, cea mai bună actriță în rol principal), încercând să atragă atenția pentru lipsa de implicare a poliției în investigarea crimei fiicei sale și decide să decoreze trei panouri publicitare în afara orașului Ebbing cu un mesaj controversat adresat lui William Willoughby (Woody Harrelson), șeful poliției orașului, aflați la proiecție!

4 august – Povestea Raimundei (Penelope Cruz), căsătorită cu un muncitor șomer și mama unei adolescente (Yohana Cobo), a surorii ei, Sole (Lola Duenas), care este coafeză, și a mamei lor (Carmen Maura), care a murit într-un incendiu, ce are lucruri de rezolvat chiar și după moarte este firul ce ține împreună mult premiatul film al lui Pedro Almodovar, Volver.

Înainte de proiecție, la 20:30, va avea recital de flamenco al lui Lucas Molina, singurul dansator și coregraf de flamenco din România. Născut la Buenos Aires, Argentina, a studiat acest dans din copilărie, alături de instrumentele de percuție clasice arăbești iar în România a ajuns în 2010, realizând de atunci spectacole de muzică clasică și dans prezentate pe scenele mai multor orașe din țară.

5 august – Proiecțiile de săptămâna această din Piața Ovidiu se încheie cu animația Coco, premiată cu Oscar pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și Cel mai bun cântec original și cu Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cel mai bun film de animație. Deși în familia sa muzica e interzisă de generații, tânărul Miguel (Anthony Gonzalez) visează să devină un adevărat cântăreț. Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul Ținut al Morților unde îl întâlnește pe fermecătorul pezevenchi Hector (Gael García Bernal) iar cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generații în familia lui Miguel.

Tot pe 5 august, între 20:00 – 21:00, înainte de film, cei mici și nu doar ei sunt așteptați la atelierele de reciclare creativă special pentru ei de Kitisimo, un brand fresh, chic și prietenos, destinat mamelor și copiilor, pentru a avea activități interesante împreună sau pentru activități creative și recreative în gașcă. În cadrul atelierului din Piața Ovidiu copii vor învăța să construiască un avion din bețișoare de lemn sau o floare din șervețele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*