Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” aduce teatrul antic la malul mării

Teatrul de Stat Constanța Miturile cetatii

Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății”, singură manifestare artistică din România dedicată teatrului antic, se va desfășura în perioadă 19-27 iunie, la Constanța. Ajuns la cea de-a două ediție, evenimentul cultural este organizat de Teatrul de Stat Constanța, sub egidă Consiliului Județean Constanța.

„Festivalul Internațional de Teatru „Miturile cetății” este o celebrare a tradiției teatrale pe aceste meleaguri, făcând un arc peste timp cu antichitatea. Este un fapt dovedit că în Dobrogea, la Pontul Euxin, se jucă teatru încă de acum două milenii. Dovadă este pe frontispiciul festivalului: această masca teatrală și altele similare erau folosite și că ornamente în casele oamenilor, fiind descoperite în anii 60, la Mangalia, în ruinele unui antic atelier de ceramica”, a declarat actriță Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanța.

La Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetatii” 2017 vor participă 20 de trupe din România, Italia, Franța, Bulgaria, Coreea de Sud, SUA, Serbia și Republică Moldova. Selecționerul festivalului este Doru Mares, unul dintre cei mai apreciați critici de teatru din România, cu peste 35 de ani de experiență, premiat în anul 2015 de către UNITER.
Festivalul are două secțiuni: Teatru antic și Abordarea miturilor în texte contemporane. Pe parcursul celor nouă zile de festival vor avea loc și lansări de carte, conferințe și colocvii.

”Privim festivalul „Miturile Cetatii” că pe o abordare provocatoare a culturii și a resurselor culturale. Vrem să oferim publicului constănțean, dar și celor care ne vizitează, ocazia de a aprecia adevăratele valori. În același timp, festivalul își propune revitalizarea vieții culturale. Îmi doresc că orașul și județul nostru să devină un important centru cultural. Publicul constănțean merită un act cultural de calitate!”, a subliniat Marius Horia Tutuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Noutatea ediției din acest an este că Festivalul se va desfășura în spații tradiționale precum Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”, dar și în locații neconvenționale: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Edificiul Român cu Mozaic, în Piață Ovidiu și în parcarea din vecinătatea ANR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*