Familia senatorului Gheorghe Dumitrașcu face lumină: CNSAS a confirmat că Dumitrașcu NU a fost colaborator al Securității

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS
Profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS

Apropiații fostului senator, Profesorul Gheorghe Dumitrașcu, cel care nu a întrunit voturile necesare pentru a fi numit cetățean de onoare al Constanței dă replica liberalilor.

Citește și: VIDEO S-a strigat: “RUȘINE!”. Cum și-au bătut joc consilierii municipali de onoarea profesorului Gheorghe Dumitrașcu

În timpul ședinței, unul dintre liberali a declarat că votul lor “împotrivă” vine ca urmare a unor suspiciuni legate de faptul că Gheorghe Dumitrașcu ar fi colaborat cu fosta securitate.

Familia senatorului spune că există deja o hotărâre a Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității care arată că Dumitrașcu nu a avut niciodată calitatea de lucrător sau colaborator al Securității. Totodată, apropiații profesorului au declarat pentru Constanța NEWS că iau în calcul ideea de a-i acționa în judecată pe cei care au făcut afirmațiile respective.

Reamintim că profesorul Gheorghe Dumitrașcu a fost propus astăzi pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al Constanței. Hotărârea a fost respinsă cu 6 voturi și cele mai multe au venit de la consilierii PNL.

Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu
Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu
Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu
Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. VIDEO S-a strigat: “RUȘINE!”. Cum și-au bătut joc consilierii municipali de onoarea profesorului Gheorghe Dumitrașcu | Constanța News
  2. Profesorul Gheorghe Dumitrașcu a murit. Omul care a luminat zeci de generații de elevi și studenți și a dat tonul respectului în Parlamentul României | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*