Exerciții militare navale româno-franceze în Marea Neagră

Fregata franceză "Jean Bart" vine la Constanța
Fregata franceză "Jean Bart" vine la Constanța

Forțele Navale Române și cele franceze se pregătesc de exerciții în Marea Neagră. Între 19 și 23 mai are loc un exercițiu de tip PASSEX în apele teritoriale românești. La el participă fregata “Mărășești” și fregata franceză “Jean Bart”. Nava militară franceză va avea apoi o escală în portul Constanța.

Vineri, 20 mai, la ora 15.00 va fi organizată o ceremonie pentru marcarea împlinirii a 20 de ani de la încheierea parteneriatului dintre la Şcoala generală „Jean Bart” din Constanța şi fregata „Mărăşeşti”. La festivitate va participa Ambasadorul Franţei în România, precum şi reprezentanţi ai echipajelor fregatelor „Jean Bart” şi „Mărăşeşti”.

Luni, 23 mai, este prevăzut un exercițiu bilateral româno-francez, la care vor participa şapte nave militare româneşti şi aproximativ 800 de marinari militari români, precum şi două avioane MIG-21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.

Fregata „Jean Bart” este o navă din clasa F 70AA, care poate desfăşura misiuni de luptă antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime, precum şi operaţii de gestionare crize maritime. Nava poate interveni în orice zonă de pe glob, împreună cu alte platforme militare aliate sau internaționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Şcoala 18 Constanţa: 20 de ani sub numele „Jean Bart” | Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*