EXCLUSIV Programul “Litoralul pentru ruși” prinde la hotelieri. Iată primele hoteluri de lux care oferă turiștilor cazare la 10 euro

Piscina hotelului GG Gociman din Mamaia așteaptă oaspeții din Rusia
Piscina hotelului GG Gociman din Mamaia așteaptă oaspeții din Rusia

Chiar dacă Autoritatea Națională pentru Turism și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au condamnat această inițiativă și au spus că este un demers imposibil, hotelierii le-au luat-o înainte și au acceptat provocarea. Constanța NEWS prezintă, în exclusivitate, lista primelor unități de cazare de pe litoralul Mării Negre și din Delta Dunării care s-au înscris în program.

Trei hoteluri și o pensiune din Mamaia care oferă condiții superioare turiștilor au răspuns pozitiv sugestiei venită din partea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT). Primul este Hotelul GG Gociman – o unitate aflată pe malul lacului Siutghiol din Mamaia, construită în 2005, care a fost modernizată în urmă cu 4 ani.

Hotelul Florida din Mamaia dar și o a treia unitate de cazare de 4 stele situată în apropiere de parcul acvatic vor să primească turiști din Rusia. Lor li s-a alăturat Pensiunea Alfa situată în Mamaia Nord.

O surpriză vine și din sudul litoralului. Cu toate că FPTR susține că sudul litoralului românesc nu este de acord cu programul “Litoralul pentru ruși”, deja încep să apară hoteluri interesate. Pam beach Resort and Spa din Olimp vrea să primească turiștii ruși, chiar dacă nu au decât două stele.

Delta Dunării este însă destinația cea mai atractivă pentru turiștii de la nord. Lista este deschisă de renumitul Green Village Resort din Sfântu Gheorghe. Complexul de 4 stele aflat la vărsarea Dunării în Mare îl are acționar pe omul de turism Dragoș Anastasiu și este în cataloagele internaționale ale tur-operatorului german TUI.

Resortul de 4 stele Sunrise este și el pe listă. Rușii vor putea să meargă la Danube Delta Resort – hotelul de 4 stele din zona Crișan sau la Hotelul Wels amplasat pe o colină de pe malul drept al brațului Sfântul Gheorghe al Dunării.

Sursele Constanța NEWS spun că au început deja consultări cu mai multe hoteluri de pe litoral și Delta Dunării. Asociația Litoral Delta Dunării este cea care trimite tuturor unităților de cazare informații despre cum pot intra în programul “Litoralul pentru ruși”.

Ideea este cât se poate de simplă: turiștii ruși primesc cazare la aproximativ 10 euro/noapte de persoană dacă stau o săptămână în România între 4 – 30 mai și 1 – 30 septembrie. Prețul de 10 euro/noapte nu include mic dejun, așa că hotelierii se bazează pe faptul că rușii vor cheltui suplimentare pe mâncare și băutură pe meleagurile românești.

Un alt avantaj pe care îl au turiștii ruși este că primesc un voucher care le asigură intrarea gratuită la atracțiile din județul Constanța: cetățile antice, Muzeul de Istorie Națională, Acvariu sau Delfinariu, așa cum se întâmplă și cu românii care vin în aceeași perioadă la mare prin programul “Litoral pentru toți”.

Corina Martin și Dragoș Gociman sunt inițiatorii "Litoralul pentru ruși"
Corina Martin și Dragoș Gociman sunt inițiatorii “Litoralul pentru ruși”

“Constanța City Break”, promovat în Rusia

Interesul inițiatorilor acestui program este să convingă turiștii ruși (o piață de peste 5 milioane de oameni) că România este o destinație de vacanță atractivă. Odată aduși la mare sau în Deltă pe capetele de sezon, turiștii vor fi tentati să plătească mai mult pentru a ajunge aici în timpul verii.

Totodată, agențiile de turism din Rusia vor promova pachetul “Constanța City Break”. Prima ofertă este prezentată la Târgul de Turism de la Moscova care are loc în luna martie 2016.

Asociațiile membre FAPT din București, Sibiu și Brașov pregătesc și ele pachete de “City Break” asemănătoare.

Primul pas va fi făcut cu un infotrip dedicat Agențiilor de Turism din Rusia. Acesta va avea loc, cel mai probabil, pe 1 Mai 2016.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*