Eveniment pentru pasionații de astronomie. Planetele Jupiter, Marte, Saturn, Venus și Mercur pot fi văzute cu telescopul Observatorului Astronomic din Constanța

Observatorul Astronomic din Constanța
Observatorul Astronomic din Constanța

Ocazie unică pentru cei care sunt interesați de studierea planetelor din sistemul nostru solar. Observatorul Astronomic din Constanța este deschis în weekend de la ora 5.45, iar intrarea este gratuită. Specialiștii spun că aceasta este cea mai bună oră pentru observarea a cinci planete până pe 20 februarie.

Ștefan Costache, coordonatorul Observatorului Astronomic de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (Delfinariu) recomandă amatorilor de aventuri astronomice să își ia la ei haine groase (temperatura va fi de -12 grade Celsius) și un termos cu ceai sau cafea.

“E posibil să prindem și luna plină duminică dimineață. Prima dată vom vedea Jupiter, apoi apare Marte. După aceea răsar Saturn, Venus și Mercur. Noi am pregătit un telescop și fiecare vizitator va putea petrece până la 5 minute pentru a observa planetele. Dacă avem mai mulți oaspeți mai scoatem încă două telescoape”, a declarat Ștefan Costache pentru Constanța NEWS.

Specialiștii au ajuns al concluzia că pentru o lună de acum înainte constănțenii au cea mai mare vizibilitate pentru un număr atât de mare de planete. Poziția pământului asigură vizibilitatea de la ora 5.45 a celor cinci corpuri cerești.

Cei interesați pot să discute cu coordonatorul Observatorului Astronomic Constanța, Ștefan Costache, la telefon 0766.436.310.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO Pasionații de astronomie au înfruntat gerul pentru a vedea planetele aliniate | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*