FOTO VIDEO A început etichetarea sticlelor de Aghiazma Mare la Constanța. 170.000 recipiente sunt pregătite pentru Bobotează

Sticlele pentru Aghiazma Mare în 2017. FOTO Eugen Tănăsescu
Sticlele pentru Aghiazma Mare în 2017. FOTO Eugen Tănăsescu

Arhiepiscopia Tomisului se pregătește de Bobotează așa cum face în fiecare an. Primul pas – pregătirea sticluțelor cu Aghiazma Mare. Pe 3 ianuarie a început etichetarea recipientelor de plastic, iar 100 de credincioși voluntari lucrează fără încetare pentru a avea la final 170.000 de sticluțe cu apă sfântă.

Citește și: Programul manifestărilor religioase de Bobotează. Ceremonia se mută de la Cazino în Portul turistic Tomis

Sărbătoarea de Bobotează de la Constanța este celebră și datorită faptului că toți credincioșii se îmbulzesc să prindă Aghiazma Mare. În încercarea de a schimba acest obicei, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a venit cu idee îmbutelierii apei în sticluțe frumos ambalate și etichetate. În fiecare an se dovedește că numărul sticluțelor nu este suficient, așa că în 2017, credincioșii vor avea la dispoziție 170.000 de recipiente de plastic.

Voluntarii care s-au prezentat la Arhiepiscopia Tomisului au misiunea să termine operațiunea cu o zi înainte de Bobotează pentru că apoi începe umplerea sticlelor. Printre aceștia se află preoți, studenți sau elevi la Teologie dar și simpli credincioși.

În ziua de Bobotează, pet-urile sunt așezate în lădițe și puse în forma crucii Sfântului Andrei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*