Eroii Revoluției din 1989 vor fi comemorați de militari și biserica ortodoxă

IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu

Forţele Navale Române participă vineri, 22 decembrie, la ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la monumentele închinate eroilor martiri căzuţi pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, în garnizoanele Constanţa și Mangalia, Brăila și București, după următorul program:

  • Constanța, Troița Martirilor Revoluției din decembrie 1989, ora 12.00;
  • Mangalia, Monumentul dedicat Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, ora 10.00;
  • Brăila, Piața Independenței, ora 10.00;
  • București, la Radiodifuziunea Română, ora 10.00.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de pomenire la Troița din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

De asemenea, sâmbătă, 23 decembrie, la ora 8.30, ierarhul nostru face o vizită pastorală la Penitenciarul Poarta Albă, unde va oficia Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și va rosti un cuvânt de învățătură celor lipsiți de libertate. Totodată, un grup de colindători va vesti bucuria Nașterii Domnului. În Ajunul Crăciunului, duminică, 24 decembrie, de la ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Luni, 25 decembrie, de praznicul Nașterii Domnului, de la ora 9.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Totodată, la sfârșitul slujbei, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert de colinde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*