FOTO VIDEO Echitația – Lecție de viață și sănătate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Echitație la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Echitație la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este cunoscut drept zona care adăpostește Delfinariul și Microrezervația, dar puțină lume știe că aceeași grădină naturală este casă pentru tinerii care vor să ia lecții de echitație și pentru 14 cai de rasă care sunt foarte bine îngrijiți.

Bazele echitației se pun chiar și de la 8 ani. Copiii care pășesc în zona de lângă Microrezervație sunt întâmpinați de antrenorul Bogdan Feraru, cel care a școlit până acum zeci de elevi.

Ai nevoie de cel puțin zece lecții că să mergi singur la trap, iar instructorul are răbdarea să te însoțească în fiecare zi, de miercuri până duminică pentru a te familiariza cu calul ales și pentru a învăța arta de a-l conduce peste obstacole.

Zona de Echitație are în grijă diverse rase de cai. Coral este alb cu pete negre, Norton este negru, Incitato e alb la fel ca și bela și toți sunt din rasa lipițan. Zorro este un frizian mare, negru și frumos, iar Gloria este un cal dintr-o rasă mai mică – Fjord.

Echitația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se face într-o incintă închisă chiar și pe timpul iernii, De primăvara, caii și elevii ies în aer liber. Lecțiile încep la ora 8 și se termină la ora 16.00, iar copii și adolescenții care vin o dată spun că abia așteaptă să termine orele de curs pentru a merge să-și vadă caii preferați.

Primele lecții sunt pentru mersul la pas, trap și abia cei mai avansați merg la galop sau sar obstacole. Însă dincolo de orice, cea mai importantă este lecția de viață pe care o învață: legătura cu animalul și încrederea pe care o au atunci când se află pe el, în viteză, la înălțime.

Tinerii interesați de echitație pot să se înscrie la telefon 0763 437 124. Prețul unui abonament lunar variază între 250 lei (5 ședințe) și 500 lei (11 ședințe).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*