Domnule Făgădău, vrem să vedem niște demisii!

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Înainte de alegerile locale, primarul Decebal Făgădău ne spunea cum ne vom uita la bulevardul Tomis și vom vedea de la Capitol spre Lupoaică un bulevard nou-nouț. Termenul dat de edil era clar: cu o săptămână înainte de alegeri. În caz contrar ne promitea că vom vedea niște demisii.

Este deja de notorietate faptul că reabilitarea bulevardului Tomis pe porțiunea promisă de Făgădău nu a avut loc în termenul stabilit, dar nici demisiile sau demiterile nu le-am mai văzut.

Decebal Făgădău a dat în aceste zile primul său test de Primar de mare municipiu: deszăpezirea. Nu aveam pretenția să îl văd pe stradă, să dea ciorbă la săraci, să vorbească la stația radio cu drumarii și să urmeze rețeta de circ a Gabrielei Firea. Aveam pretenția să vedem doar că străzile sunt circulabile, că zăpada nu ne dă bătăi de cap, că Polaris (firma care câștigă o sumă imensă pentru operațiunea de deszăpezire și ridicare a gunoiului menajer) își face treaba și că mașinile nu patinează.

Am făcut turul orașului și luni, 9 ianuarie și astăzi, 12 ianuarie și mi-am dorit din tot sufletul să văd o schimbare în bine.

Administrația Constanței a demonstrat nu numai că nu este în stare să se ocupe de deszăpezire sau să pună Polarisul la treabă, ba chiar ne-au și mințit. În comunicatele de presa totul era roz. Pe teren situația e cu totul alta…

Am trecut pe mai toate bulevardele și străzile circulate ale Constanței în cele două zile: Brătianu, Soveja, 1Mai, Ferdinand, Lăpușneanu, Cuza Vodă, Delavrancea, Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Tomis, Mamaia. Luni erau 3 utilaje în tot orașul: două excavatoare și un tractoraș mic cu lamă, dar nu lucrau. Fie stăteau pe loc, fie erau în trafic. Astăzi… la fel. Am văzut două excavatoare și o sărăriță care mergeau pe stradă cu lamele ridicate la cel puțin 40 cm desupra asfaltului.

Dar faptul că utilajele firmei de deszăpezire nu lucrează prin oraș nu e singura problemă.

Mai grav este că sunt străzi și mai ales intersecții unde nu s-a dat cu niciun fel de material anti-derapant. Mazăre avea o minciunică pe care ne-o servea în urmă cu 10 ani: “Nu dau cu sare pe străzi pentru că la noi zăpezile nu țin mult și sarea strică asfaltul”.

Între timp au apărut soluțiile de topit zăpada, plugurile și frezele care o adună în camioane și o transportă în afara orașului. Nu numai că ele sunt inexistente la Constanța, ba chiar mașinile patinează urât și asta nu din cauza vitezei, ci din cauza lipsei de material anti-derapant.

Zăpada dată din drum pe trotuar e o altă mare problemă. Nămeții fac o barieră între șosea și locurile de parcare sau zonele pentru pietoni. Am văzut zăpadă chiar și de peste 1m înălțime.

Așa că, domnule Făgădău, vrem să vedem niște amenzi și penalizări pentru firma de deszăpezire și mai ales, de data asta, vrem să vedem niște demisii. Nu este posibil să luați lecții de bună gospodărire de la RAJDP, Consiliul Județean Constanța sau de la niște primari de comune și orașe mai mici. Apropo, oamenii de la RAJDP și Consiliul Județean Constanța s-au mișcat EXEMPLAR, atât la deszăpeziri, cât și la capitolul comunicare.

Sunt convins că nu sunteți mulțumit de felul în care a lucrat domnul viceprimar Dumitru Babu, de exemplu, sau de cum arată Constanța la câteva zile bune după Codul Portocaliu. Sunt convins că prestația firmei de deszăpezire pare la fel de dezastruoasă și de la geamul apartamentului dumneavoastră.

Domnule Făgădău, scăpați de cei care nu își fac treaba și arătați-ne că vreți să conduceți o instituție populată de oameni competenți și să aveți un oraș model.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*