Doi indivizi dubioși au fost prinși de jandarmi cu valută falsă asupra lor

Jandarmii GJM au găsit asupra tinerilor două bancnote contrafăcute. FOTO GJM
Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile „Tomis“  Constanța a observat în cursul zilei de luni, la intersecţia dintre B-dul Ferdinand şi strada Răscoalei 1907, doi tineri, care au început să se agite la vederea oamenilor legii. Pentru că comportamentul acestora era suspect, jandarmii i-au oprit pentru verificări.
Suspecții, un tânăr de 18 ani și un minor de 17, au fost opriţi şi întrebaţi dacă au ceva de declarat şi dacă au obiecte periculoase asupra lor. În primă fază au declarat că nu au nimic de declarat. Când jandarmii au început să le facă controlul corporal sumar, cel mai mic a scos din buzunarul interior al gecii, două bancnote de 500 de euro, repectiv 50 de euro. Întrebat fiind despre bani, acesta a declarat, „cumnatul meu a pierdut banii în parcul din apropiere şi noi i-am găsit după aproximativ oră”… La examinarea bancnotelor, jandarmii şi-au dat seama că bancnotelor le lipsesc elementele de siguranţă şi prin urmare sunt false. Cei doi au declarat că nu ştiau şi acum văd şi ei acest lucru…
„Recomandăm cetăţenilor să cumpere valută numai de la casele de schimb valutar autorizate, să nu se bucure că dau „vânzătorilor ambulanţi” cu câţiva lei mai puţin, iar ulterior constată că banii sunt falşi.  Atenţie la neatenţie! Metoda-i simplă- Când începe aşa zisă tranzacţie, de fiecare dată, unul vine în alergare din spate, spune că vin poliţiştii şi că trebuie să se facă schimbul imediat.  În consecinţă, nu ai timp să verifici bancnotele şi ulterior îţi dai seama că ai fost înşelat“, au transmis jandarmii GJM Constanța.
Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru punerea în circulaţie a valorilor falsificate. Cele două persoane, actele de constatare şi bancnotele au fost predate la B.C.C.O. Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*