Deputatul PNL, Mihai Tararache: “Este important să facem diferenţa între migranţii care fug de război şi migranţii economici”

Mihai Tararache la COSAC
Mihai Tararache la COSAC

Liberalul Mihai Tararache, membru al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, s-a întors recent de la o conferință care reunește parlamentarii din comisiile pentru afaceri europene.

Delegația din care a făcut parte Tararache a susţinut în cadrul Conferinţei punctul de vedere al statului roman prin care se respinge instituirea unor mecanisme permanente în criza migranţilor, arătând că o astfel de abordare nu reprezintă soluţia pe termen mediu şi lung.

“Este nevoie de o regândire a Politicii comune privind Azilul la nivelul Uniunii Europene. Aş dori să evidenţiez exemplul României, care contribuie semnificativ la activităţile Biroului European de Sprijin pentru Azil, pentru a identifica soluţii comune, reale şi pe termen lung la actuala criză a migranţilor.

În acest context, cred că este important să se facă diferenţierea între migranţii care fug de război şi acte teroriste şi migranţii economici”, a declarat deputatul liberal Mihai Tararache în cadrul dezbaterilor.

În plus, deputatul Tararache a subliniat că, dincolo de solidaritatea României, care nu poate fi pusă sub semnul îndoielii niciun moment, trebuie să analizăm permanent resursele disponibile înainte de orice decizie cu implicaţii majore.

“Pentru România este foarte important să manifeste solidaritate în cadrul Uniunii Europene, chiar dacă ne aflăm într-o zonă care până acum a fost protejată de valul imigraţionist, însă consider că trebuie să avem în vedere abordarea corespunzătoare a posibilităţilor şi implicaţiilor existente în conformitate cu nivelul resurselor de care dispunem”, a încheiat Mihai Tararache.

Cea de a 54-a conferință COSAC (Conferința Organismelor Specializate în Afaceri Europene) s-a desfășurat la Luxemburg, în perioada 29 noiembrie — 1 decembrie.

Pe ordinea de zi a reuniunii COSAC s-au aflat subiecte legate de Agenda europeană privind migrația — politica de azil comună și politica de migrație legală, lupta împotriva migrației ilegale și securizarea granițelor externe ale Europei, o strategie digitală pentru piața unică europeană, precum și politica de extindere, se arată în comunicatul de presă transmis redacției de către Mihai Tararache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*