Decanul Baroului Constanța, avocat Gabriel Grigore: “Este inadmisibil să fie crescut un impozit pentru clădiri nerezidențiale de 20 ori”

avocat Gabriel Grigore, Decanul Baroului Constanța. FOTO cugetliber.ro
avocat Gabriel Grigore, Decanul Baroului Constanța. FOTO cugetliber.ro

Avocații constănțeni sunt nemulțumiți de felul în care Consiliul Local Municipal a crescut cota de impozitare pentru clădirile nerezindețiale.

Decanul Baroului Constanța, avocatul Gabriel Grigore spune că în Codul Fiscal se stabilesc cotele minime și maxie în funcție de care administrația locală adoptă o hotărâre.

Citește și: Șanse de reușită pentru afaceriștii constănțeni. Tudorel Chesoi: “sunt sigur că propunerea mea de diminuare a taxelor va fi sustinută de colegi”

“În Constanța s-a adoptat această hotărâre luându-se limita maximă la absolut toate categoriile. Pentru avocați se ajunge la o creștere a impozitului de 20 ori. E inadmisibil să se crească un impozit de 20 ori, de la 1000 la 20.000 lei pentru un spațiu de 100 metri pătrați”, a declarat avocatul Gabriel Grigore pentru Constanța NEWS.

Decanul Baroului Constanța spune că avocații au formulat o plângere prealabilă succintă, iar dacă lucrurile se mențin sunt pregătiți să meargă în ața Instanței. Chiar și așa, atacarea și câștigarea unui astfel de proces poate să dureze luni.

“În afară de problemele privind legalitatea care sunt greu de identificat este vorba despre problemele de oportunitate. Noi ne-am adresat Consiliului Local pentru că este absurd ca un impozit să se mărească de 20 ori”, spune avocatul Gabriel Grigore.

Avocații au aflat și de propunerea consilierului municipal Tudorel Chesoi care privește scăderea cotei de impozitare. Decanul Baroului Constanța spune că va susține această propunere și va fi prezent la ședința de pe 29 ianuarie pentru a discuta și cu ceilalți consilieri locali.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*