Dănuț Căpățână, fostul director al Spitalului de Urgență Constanța, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare în dosarul șpăgilor disimulate

Dănuț Căpățână, directorul Spitalului de Urgență Constanța
Dănuț Căpățână, directorul Spitalului de Urgență Constanța. FOTO Ziare live

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au luat o decizie finală în dosarul care îl privește pe fostul manager al Spitalului Județean Constanța. Dănuț Căpățână a fost condamnat pe 5 iulie 2017 la șase ani și opt luni de închisoare cu executare. Această pedeapsă este la jumătate față de condamnarea inițială aplicată pentru inculpat.

Iată minuta instanței:

“În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod de procedură penală, admite apelurile declarate de inculpaţii CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ, IVAN CONSTANTIN VIRGIL, SC PERFORMANCE PROFILE S.R.L. şi SC PICUS CONSULTING S.R.L., împotriva Sentinţei penale nr.2920 din data de 15 decembrie 2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în Dosarul nr.32489/3/2016.

În temeiul art.38 alin.1 Cod penal rap. la art. art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte cele şase pedepse de câte 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare aplicate inculpatului CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ pentru infracţiunile deduse judecăţii, astfel încât acesta va executa pedeapsa prinicpală rezultantă de 6 (şase) ani şi 8 (opt) luni închisoare (2 ani şi 6 luni închisoare + 1/3 din 5 X 2 ani şi 6 luni închisoare = 6 ani şi 8 luni închisoare).

Reduce durata pedepsei principale aplicată inculpatului IVAN CONSTANTIN VIRGIL pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată, prev. de art.290 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art.35 alin.1 Cod penal, art.396 alin.10 Cod de procedură penală şi art.19 din OUG nr.43/2002, de la 2 ani închisoare la 1 an închisoare.

În temeiul art.91 Cod penal dispune suspendarea sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Bucureşti a executării pedepsei principale de 1 an închisoare aplicată inculpatului IVAN CONSTANTIN VIRGIL pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, calculat, potrivit art.92 alin.2 Cod penal, de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Reduce de la 200 zile amendă la 150 zile amendă, pedepsele pecuniare aplicate inculpatelor persoane juridice SC PICUS CONSULTING S.R.L. (pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată, prev. de art.48 alin.1 Cod penal rap. la art.289 alin.1 Cod penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art.35 alin.1 Cod penal şi art.396 alin.10 Cod de procedură penală), respectiv SC PERFORMANCE PROFILE S.R.L. (pentru infracţiunea de spălarea banilor, prev. de art.29 lit.c din Legea nr.656/2002 cu aplic. art.5 Cod penal şi art.396 alin.10 Cod de procedură penală), menţinând cuantumul unei zile amendă la valoarea de 3.000 lei, astfel încât fiecare dintre cele două inculpate va executa pedeapsa de 450.000 lei amendă penală. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.. Definitivă.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*