Curățenia lor nu e curățenia noastră!

Editorial Constanța News
Editorial Constanța News

Constanța anului 2015 ne prezintă un viceprimar devenit  primar (datorită DNA) care începe să-și facă simțită prezența electorală prin campanii de ecologizare. Adică, orașul unde cu mare aplomb a fost “vice” ani de zile, merită să fie curățat la apelul lui, ca și cum în fișa postului pe care ani de zile l-a ocupat nu scria că trebuie să le asigure oamenilor de la malul mării un trai curat și civilizat. Domnul „vice” vine în fața oamenilor cu un apel plin de lacrimogene cum că e foarte fain să „ne arătăm respectul față de orașul nostru”. Păi bine, domnule actual primar de conjunctură, minunatul dvs Guru,  pe numele lui, Mazăre, nu trebuia să arate un minim respect față de orașul pe care-l conduceți? Nu credeți că în fișa posturilor dvs era trecută si curățenia? Că de terenuri nu mai are rost să vorbim….

Apelul la ecologizare prinde foarte bine în orice fel de campanie de comunicare deoarece publicul, se presupune, e interesat de calitatea vieții. Însă, sper, publicul nu e și prost și își dă seama repede că mesajul e doar un praf în ochi, menit să aducă voturi. Apelul la curățenie într-un oraș pe care-l conduci de mulți ani e o recunoaștere a neputinței tale ca manager. Una e să chemi locuitorii să ecologizeze un râu, un lac, o plajă (o fac americanii), iar alta e să-i chemi să curețe spațiile verzi dintre blocuri sau din parcuri pe care le ai în subordine și pentru care firmele prietene, încasează anual o căruță de bani pentru a le păstra curate.

Să nu uităm că primaria dumneavoastră oferă sub formă de pomană electorală, lunar, sute, dacă nu mii, de ajutoare sociale pentru care primitorii ar trebui să presteze ore de lucru în folosul comunității. Poate, odată, când nu simțiți nevoia de a vă face campanie electorală, o să prezentați constănțenilor beneficiile pe care cei asistați social (din banii publici ai orășenilor) le-au adus Constanței. Poate, odată, când presiunea de a vă face primar în anul 2016 o să mai scadă, o să vorbiți despre multele probleme ale orașului unde ați fost doar „vice” până de curând: gazul, calitatea străzilor, siguranța cetățenilor, clădirile din centrul vechi pline de rromi, piețele insalubre etc.

Așadar, apelul către constănțeni pentru ecologizarea orașului unde trăiesc și unde plătesc taxe, mi se pare puțin ridicol, o dovadă a neputinței dumneavoastră de a fi adevărat manager și un mare exercițiu populist de a atrage voturi. Dacă renunțați la ideea de a da pui congelați gratis sutelor de pensionari umilindu-i să stea la cozi încă de la patru dimineața, credeți că ideea de a ne curața singuri orașul pe care-l conduceți și pentru care ne luați bani, e mai interesantă? Nu e mai simplu să ieșiți public și să recunoașteți că orașul Constanța a fost jefuit ani de zile și că vă propuneți să fiți un altfel de candidat, unul pe care-l va interesa calitatea vieții, siguranța cetățeanului, frumusețea urbei, potențializarea istoriei anticului oraș Tomis etc. ?

Până să ne cereți nouă să vă ajutăm la ecologizare, începeți o ecologizare umană în jurul dvs. și a instituției pe care o conduceți. Altfel, DNA devine un adevarat „Polaris” al Constanței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*