Cum vă simțiți, domnule infractor?

Editorial Constanța News
Editorial Constanța News

A devenit deja o rutină ca orice om politic reținut în arestul central să invoce o boală pentru a clama condițiile din pușcărie. Curios, descoperim că acești presupuși (deocamdată) infractori, hoți de bani publici (banii noștri), suferă doar când sunt prinși de procurori, în schimb, când iau șpagă se simt foarte bine, sunt sănătoși tun.

După câteva luni de stat în arestul Poliției Capitalei, Elena Udrea a devenit cea mai înverșunată apărătoare a infractorilor preventiv reținuți. Indiferent de coloratura politică a acestora, de bolile reale sau imaginare de care suferă, o vedem pe celebra blondă de la Cotroceni pe micile ecrane invocând „pericolul de moarte” la care săracii oameni sunt expuși în beciurile poliției. Da, acolo, conform doamnei Udrea, presupusă infractoare, se poate chiar muri pentru ca nu e apă caldă tot timpul, pentru că nu e nici un mall în incintă unde să faci shopping, sau pentru că nici doctorii din Viena sau Istanbul n-au cabinete în arestul Poliției. Așadar, cei care ne-au furat cu nonșalanță, cu rânjetul cât vilele lor afișat pe buze în timp ce ne dădeau lecții publice de administrație, de politică, de omenie, de orice, riscă, Doamne ferește, să se îmbolnăvească și mai rău la „Beciul Domnesc”.

Suntem, așadar, o societate insensibilă la suferința acestor oameni care s-au jertfit pentru binele nostru, pentru locul nostru bine stabilit în coada oricăror clasamente europene, pentru școli fără căldură sau apă curentă, pentru salarii mizerabile, pentru medici plecați în străinătate, pentru spitale insalubre etc. Ar trebui, cu mic cu mare, să demarăm o campanie publică de strângere de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor din pușcării. Mă mir că mai putem trăi știind că Oprescu, șpăgarul de la miezul nopții, nu are plasmă în celulă, că apa din pușcărie curge la fel de maronie ca și în apartamentele bucureștenilor, iar în beci miroase la fel de bine ca și în autobuzele RATB fără aer condiționat.

Câtă ipocrizie poate exista în cei care vin în fața noastră, a celor fraieri care merg în fiecare zi la serviciu, care își primesc un salariu conform muncii pe care o prestează, care își învață copiii că nu e voie să furi sau să-ți dorești lucruri nemuncite, câtă ipocrizie și cât interes? Să ne amintim doar că două televiziuni de știri au patronii în pușcărie, condamnați definitiv pentru corupție. Ce să ne așteptăm să vedem acolo?

Așadar, domnule infractor (politician, primar, om de afaceri), vă simțiți bine? Nu? Atunci, vă anunț că eu mă simt foarte bine știind că sunteți acolo, deși mă costă chiar și arestul dumneavoastră și sper ca justiția, pe care o urâți din toată inima, să vă pedepsească exemplar pentru ceea ce ați făcut. Nu căutați clemență în ochii oamenilor pe care i-ați furat!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*