Criminaliștii au descins la Cuptorul cu Plăcinte. S-a întocmit dosar penal

În Satul de Vacanță, la Cuptorul cu Plăcinte se duce o luptă acerbă între autorități și administratorul societății comerciale. Reprezentanții statului au reușit să închidă locația după ani de nereguli, iar proprietarul, Gheorghe Pelehra face tot posibilul să rămână pe piață.

De-a lungul anilor, Cuptorul cu Plăcinte a fost controlat, dar cu toate că nu trebuia să fii specialist pentru a vedea neregulile grave, potrivit Registrului Unic de Control, amenzile au fost minime, și fără vreo altă măsură complementară. Săptămâna trecută, după ce aici au fost găsite nereguli grave, s-a luat decizia opririi de la comercializare a 3,5 tone de mâncare – gătită sau crudă, toată aceasta fiind încuiată în două spații frigorifice ce au fost sigilate. La începutul acestei săptămâni, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați a luat decizia închiderii locației pe o perioadă de 6 luni și aplicarea unei amenzi de 92.000 de lei. În cursul zilei de 28 iunie a.c., inspectorii OPC au mers iar la Cuptorul cu Plăcinte din Satul de Vacanță, după ce au fost anunțați de proprietar că a găsit o firmă specializată care să preia marfa scoasă din circuit și să o incinereze. Ajunși la fața locului, s-a constata faptul că s-ar fi umblat la balamalele ușilor, pentru a fi deschise fără a se rupe sigiliile, iar o parte din marfa încuiată, dispăruse. A fost sesizată poliția, iar la fața locului a fost trimis un echipaj de Criminalistică, specialiștii constatând că între-adevăr a fost umblat la uși. A fost deschisă o lucrare penală in rem conform articolului 260 CP – Ruperea de sigilii Infracţiuni contra autorităţii, urmând ca după ce se vor identifica persoanele care au comis fapta, pe numele acestora să se întocmească dosare penale.

Mai jos puteți asculta declarațiile lui Paul Anghel – ANPC și Horia Constantinescu șeful CJPC referitoare la această situație:

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*