AUDIO Costin Borc, viitorul ministrul al Economiei, Comerțului și Turismului are de recuperat ce nu au făcut alții în turism

Corina Martin și Costin Bord. FOTO Facebook / zf.ro
Corina Martin și Costin Bord. FOTO Facebook / zf.ro

Turismul românesc are încă un ministru care nu are niciun fel de pregătire în domeniu. Conform Hotnews, Costin Borc a intrat în politică și mai apoi în Guvernul Radu Vasile în urmă cu mai bine de 17 ani. El a fost consilierul premierului țărănist.

Costin Borc a absolvit Politehnica și este licențiat în Inginerie Energetică. El are un doctorat luat în Statele Unite urmat de o lungă perioadă în care s-a ocupat de operațiunile Lafarge. Din 2013 și până în iulie 2015 a fost CEO-ul acestei companii. Acum ocupă funcția de Managing Director la CRH Romania (o companie americană de construcții).

Într-un interviu acordat rețelei CityPodcast, Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării încă dinaintea numirii sunt precizate căile pe care viitorul ministru trebuie să le urmeze pentru a da un imbold turismului românesc.

“Sperăm ca noul ministru căruia îi revine și Turismul, Costin Borc, să aibă deschiderea și înțelepciunea dialogului cu industria. Îi spunem noi ce are de făcut în primul și întâiul rând, așa cum explicam la inceput de noiembrie in acest interviu. Înlocuirea ANT cu Organizația Română pentru Turism, în parteneriat public-privat! Domnule Ministru, asumați-va marea reformă în Turism! Este momentul!”, a declarat Corina Martin.

Ascultați înregistrarea făcută la începutul lunii noiembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*