Corala “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului susține concerte prepascale

Corala Armonia
Corala Armonia

A devenit o tradiție ca înainte de praznicul Învierii Domnului, Corala bărbătească ortodoxă “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului să ofere publicului Concertul prepascal “În vremea aceea…!”.

Fresca muzicală sacră pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu (1901-1975), este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.

Soliști vor fi: Alexandru Chiriac (Iisus), Gabriela Dobre (Fecioara Maria), Arhid. Vartolomeu Trofin (Pilat), Arhid. Adrian Ioan Clinciu (Tâlharul cel bun), Arhid. Florian Popa (Tâlharul cel rău), Mădălin Băldău (Recitatorul), Arhid. Mihai Urzicana, Arhid. Corneliu Chivu și Arhid. Doru Emanuel Pantazi (3 Martori mincinoși) și Diac. Ionuț Cristinel Boancheș (Un Apostol).

La Constanța, concertul va avea loc luni, 3 aprilie 2017, începând cu ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Concertul se va desfășura în colaborare cu Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, sub bagheta dirijorală a Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.

Biletele se găsesc la Agenția Casei de Cultură și la pangarele tuturor bisericilor din Constanța.

În județ, concertul va fi susținut vineri, 7 aprilie, de la ora 18.30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Medgidia (invitațiile se găsesc, gratuit, la pangarele bisericilor din oraș), iar sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Mangalia (intrarea este liberă). Vineri și sâmbătă, Corala “Armonia” va fi acompaniată la pian de către prof. Silvia Țigmeanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*