Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța

Brățara de vacanță
Brățara de vacanță

Campania „Brăţara de VacanţăCopiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa!”, aflată la a șaptea ediție, a debutat în acest sezon estival sâmbătă, pe 16 iulie, la Sulina. Voluntarii Crucii Roşii și echipa Radio Constanţa/Radio Vacanța au împărțit de 3.000 brăţări de vacanţă şi accesorii de plajă, în Tabăra de la Sulina, dar şi pe plajă.

În această vară, vor veni la Sulina 1.250 de copii din Israel, Canada, Croația, Ucraina şi Republica Moldova, prin Programul de tabere ARC pentru copiii din Diaspora. Alți 1.250 vor sosi prin taberele tradiționale și, cu toții, vor simți un plus siguranță  prin “acest proiect model, unicat la nivel de mass-media”, după cum a declarat pentru Radio Constanța/Radio Vacanța, Liviu Urlih, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Tulcea.

“Cu siguranță copiii, dar mai ales părinții se vor bucura de acțiunea și prezența dumneavoastră la Sulina”, spune Nicolae Chichi, directorul general NAVROM Tulcea, societate care asigură transportul turiștilor, dar și localnicilor de la Tulcea către Sulina.

În această vară, pe plajă, dar şi în hotelurile şi taberele de la mare, vor fi împărţite 20.000 de brăţări de vacanţă, care îi vor ajuta pe copii să ajungă mai repede, înapoi la părinţi, în cazul în care se rătăcesc.

„Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă” este unul dintre cele mai importante proiecte de responsabiliate socială demarat de Studioul Regional Radio Constanţa.

„Brăţara de Vacanţă” este destinată familiilor care ajung în vacanţă în staţiunile de pe litoral, interesate de siguranţa copiilor lor, grupurilor de copii veniţi în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatori. Beneficiarii direcţi ai campaniei sunt copiii cu vârste între 0 şi 7 ani. Peste 200 de copii rătăciţi pe plaje au ajuns, în fiecare vară, înapoi la familiile lor, graţie „Brăţării de vacanţă”, un accesoriu obligatoriu pentru siguranţa şi liniştea familiilor venite pe litoral.

Campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa” a ajuns la a șaptea ediție, iar în primele șase sezoane care au fost distribuite în unităţile de cazare, la recepţie, la sediile poliţiilor din staţiunile de pe litoral, în farmaciile partenere din Constanţa, Tulcea şi din ţară.

Din 2010 şi până în prezent, au fost realizate peste 100.000 de brăţări, iar în programele Radio Constanţa/ Radio Vacanţa au fost difuzate peste 1.000 de anunţuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă şi care au ajuns înapoi la famiile lor prin intermediul brăţării de vacanţă.

În anul 2010, proiectul a fost nominalizat la gala PR Award România la categoria „Buget Mic/Creativitate Mare”.

Pentru vara 2016, vor fi realizate 20.000 de brăţări de vacanţă, model clasic, din hârtie cerată, pe care se trec numărul de telefon al părintelui şi numele copilului şi alte brăţări din material cauciucat care şi schimbă culoarea în momentul în care intră în contact cu razele UV. Au mai fost realizate hărţi de informare turistică în parteneriat cu i-tour.ro, dar şi accesorii pentru plajă, care vor fi oferite gratuit turiştilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*