Copiii din Tuzla au strâns 1600 kilograme de fructe și legume pentru semenii lor dintr-un centrul de plasament

Elevii școlii din Tuzla
Elevii școlii din Tuzla

Preşcolarii Grădiniţei cu Program Normal Tuzla şi elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Tuzla au strâns 1600 kg de legume şi fructe în cadrul campaniei sociale „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Acestea au fost oferite copiilor din Centrul de Plasament „Delfinul” din Agigea, o parte din cantitate mergând şi către  zece elevi ai şcolii, proveniţi din familii nevoiaşe.

În cadrul şcolii s-a desfăşurat concursul „Filantropia”. Astfel elevii clasei a VII-a C, coordonaţi de prof. diriginte Comşa Luminiţa, au câştigat concursul pentru cea mai mare cantitate de legume şi fructe donate.

”Activitatea de azi ne-a demonstrat că putem fi alături de cei cărora soarta nu le-a surâs întotdeauna. Din puținul fiecăruia, am reușit să facem o bucurie în primul rândul copiilor din Centrul de Plasament Delfinul, alături de care ne-am simțit extraordinar, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când am făcut cunoștință cu aceștia în cadrul aceleiași campanii.  Intenționăm ca luna viitoare  să fim alături de cei mici, de data aceasta avându-i  ca invitați la Cupa Moș Nicolae ce se va desfășura la sala de sport din incinta școlii. Deja putem vorbi de o relație cu tradiție! Mulțumim tuturor care ne-au ajutat să oferim 1600 de zâmbete!” a declarat coordonatorul SNAC pentru Şcoala Tuzla, prof. Mihai Ioana.

Campania socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” face parte din Strategiea Naţională de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.) şi se desfăşoară în unităţile de învăţământ din România în perioada   14-18 noiembrie 2016. Campania este menită să sprijine copiii aflaţi în dificultate.

În această acţiune de voluntariat au fost implicaţi 600 de preșcolari și elevi, 24 de cadre didactice, Primăria Tuzla care a pus la dispoziţie un mijloc de transport pentru elevi şi preotul paroh Vlad Dumitru care a ajutat la transportul alimentelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*