Cooperare româno-turcă în domeniul învățământului militar de marină

TCG Sokullu Mehmet Paşa. FOTO Wikimedia
TCG Sokullu Mehmet Paşa. FOTO Wikimedia

Nava Școală TCG Sokullu Mehmet Paşa, care aparține Forțelor Navale din Turcia, efectuează o vizită în portul Constanța în perioada 12-15 iulie.
Pe timpul escalei, sunt programate vizite oficiale la autoritățile locale, Comandamentul Flotei și Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, în cadrul cărora au loc discuții referitoare la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-turce în domeniul învățământului de marină.

Cei 280 de cadeți ai Academiei Navale din Turcia, aflaţi la bordul navei, vor vizita infrastructura și condițiile specifice de pregătire din Academia Navală “Mircea cel Bătrân” și vor avea întâlniri sportive și schimburi de experiență cu studenții români.

De asemenea, marinarii turci vor vizita obiective turistice din municipiul Constanța și vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia.

La marșul de instrucție al Navei Școală TCG Sokullu Mehmet Paşa, programat a se desfăşura în perioada 11 iulie – 8 august, vor participa și doi studenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”. Stagiile de practică, executate la bordul navelor școală din Turcia de către studenţii academiei constănţene, au devenit o tradiție și fac parte din strategia de internaționalizare a Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Nava-şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577) are o lungime de 98,8 m, lăţimea de 11,8 m, pescajul mediu de 4,4 m şi poate atinge o viteză de cca 20 noduri. Marşul de instrucţie va dura aproximativ o lună, iar porturile în care nava va face escale sunt La Valetta (Malta), Barcelona (Spania) şi Toronto (Italia).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*