Consiliul Județean Constanța s-a săturat de ineficiența ENEL. Țuțuianu: “Le punem la dispoziție orice utilaj necesar intervențiilor”

Cabluri electrice, iarna. FOTO Adrian Boioglu
Cabluri electrice, iarna. FOTO Adrian Boioglu

ENEL Dobrogea și-a dovedit din nou ineficiența atunci când vine vorba de remedierea avariilor. La 24 ore după ce codul Portocaliu a trecut, mai sunt încă zeci de localități fără curent electric.

În data de 7 ianuarie, la ora 20:00, situaţia se prezenta astfel:

  • în judeţul Constanţa este afectatăo linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 15 linii de medie tensiune parțial şi 102 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 23 localităţi ( Grădina, Casian, Culmea Nouă, Băraganu, Potirniche, Movilița, Peștera, Izvoru, Veteranu, Albești, Tătaru, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Vârtop, Mereni, Ciobanița, Osmancea). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Consiliul Judetean Constanta a anunțat că pune la dispoziția echipelor ENEL,  prin RAJDP Constanta, orice utilaj ar avea nevoie pentru a se deplasa in localitatile unde s-au inregistrat avarii.

Presedintele Consiliul Judetean Constanta, Marius Horia Țuțuianu, solicită companiei ENEL prioritizarea lucrarilor de reparatii in localitatile ramase fara curent electric din judet. Deoarece drumurile judetene sunt impracticabile pentru autoturisme, regia pune la dispozitia ENEL utilajele necesare escortarii echipelor de interventie ale companiei.

“Sunt in permanenta legatura cu primarii din judet, este incredibil ca inca mai avem localitati intregi fara curent electric, consider ca in astfel de situatii de urgenta este nevoie de o mobilizare generala, chiar daca aceasta presupune suplimentarea echipelor de interventie in teren sau lucrul in afara orelor de program”, sustine presedintele Consiliul Judetean Constanta, Marius Horia Țuțuianu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*