Conducerea Delfinariului hotărâtă să aducă noi mamifere marine

Delfin de la Delfinariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Delfin de la Delfinariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Anul viitor, vizitatorii care vor trece pragul Delfinariului din Constanța vor avea șansa să găsească mai multe mamifere marine pe care să le admire. Idei sunt, planurile sunt făcute, acum mai trebuie găsită doar finanțare.

Conducerea Centrului Muzeal de Științe ale Naturii ( CMSN) vrea ca pentru anul 2018 să extindă oferta în domeniul mamiferelor marine.

„Finanțați de Consiliul Județean, vom dezvolta în continuare bazine și facilități care vor adăposti și alte mamifere marine, respectiv lei de mare, pe lângă focile pe care deja le avem și poate să reușim și pinguini. Deocamdată suntem în faza în care discutăm de un proiect tehnic, căutăm un finanțator – un proiect european, un finanțator cu care să ne aducem și niște pinguini la Constanța. Suntem în demersuri de aderare – preaderare la organizațiile internaționale și a federațiilor internaționale de grădini zoologice, este vorba de EAZA și EAM, Federația Europeană a Grădinilor Zoologice și Asociația Europeană și Nord Americană a Mamiferelor Marine“ a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța

 

Pentru a adera la aceste organizații, trebuie îndeplinite o serie de criterii, care nu sunt tocmai simple și reclamă și investiții, reclamă și muncă din partea CMSN,a angajaților, pentru a ne acorda nivelul de îngrijire și de condiții pentru animale, standardelor europene.

„Va dura o perioadă de timp de implementare a acestora, dar la final vom fi o grădină zoologică europeană în adevăratul sens al cuvântului și în plus vom avea și o ofertă de mamifere marine mărită cu alte exemplare, inclusiv de delfini, de ce nu“ speră directorul CMSN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*