Conducerea Consiliului Județean Constanța răspunde acuzațiilor: “Fondurile pentru primării nu se alocă în funcție de culoarea politică”

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean au existat discuții și chiar acuzații privind împărțirea sumelor către primăriile din județ. Astfel, conducerea Consiliului Județean Constanța a fost acuzată public, astăzi 4 noiembrie 2016, că alocă banii preferențial, în funcție de culoarea politică. Precizăm cât se poate de clar că repartizarea se realizează în funcție de analiza făcută de Comisia de Analiză a Solicitărilor Unităților Administrativ- Teritoriale.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, primește și transmite către Comisie pentru dezbatere, toate solicitările primite din partea primăriilor din județ. Din această comisie fac parte reprezentanți ai tuturor formațiunilor politice prezente în Consiliul Județean. Așadar, există transparență totală. Este inadmisibil ca, acum, după ce au fost analizate și aprobate printr-o hotărâre, adoptată cu 34 de voturi pentru și o singura abținere, solicitările UAT-urilor, conducerea CJC să fie acuzată public că împarte sumele după preferințe și simpatii politice.

“Consider că unii dintre colegii noștri au intrat deja în campanie electorală și omit că principala activitate a Consiliului Județean este aceea de a lucra pentru cetățean. Am marea rugăminte ca domnul Baisan să vină cu ceva constructiv în ședințele Consiliului Județean cum ar fi un proiect pentru județul Constanța și locuitorii acestuia. Ii recomand, de asemenea, colegului meu să nu blocheze pe final de an activitatea primăriilor care au primit fonduri în ultima ședință de consiliu, printr-o acțiune în contencios administrativ” – declară președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Vă reamintim că în ultima ședință de Consiliu Județean au fost alocate fonduri către 58 de autorități locale din județ, iar fondurile distribuite au fost pentru reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, energie electrică, drumuri, școli sau grădinițe, în funcție de solicitările primite, dar și în funcție de sumele alocate de către Direcția Generală a Finanțelor Publice  Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*