Conducerea APMC reia dialogul cu operatorii portuari

Întâlnire conducerea APMC - operatori portuari. FOTO APMC
Întâlnire conducerea APMC - operatori portuari. FOTO APMC

Patruzeci de operatori din Portul Constanța au participat, marți, la sediul Administrației Porturilor Maritime, la o întâlnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuară.

Este o primă întâlnire cu toți reprezentanții operatorilor portuari, la care au luat parte atât Asociația Patronală Operatorul Portuar, cât și Federația Națională a Sindicatelor Portuare. Se marchează astfel un prim dialog, la acest nivel și în această formulă, pe care aceștia o au cu conducerea CN APM SA Constanța după o lungă perioadă.

Au fost abordate subiecte sensibile legate de activitatea în port, precum Master Planul Portului Constanța și ce implică acesta pentru comunitatea portuară.

Totodată s-a discutat despre modernizarea accesului în port pe la Poarta 1, investiție parte a proiectului CIVITAS Portis în care CN APM SA este partenerul Primăriei Constanța, care va conduce la descongestionarea traficului rutier între port și oraș.

Modernizarea Porții 1 a portului reprezintă o primă etapă a integrării Master Planului Portului Constanța în Planul de Mobilitate Urbană a Municipiului Constanța prin care se urmărește realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea și care să asigure o bună calitate a vieții.

Pe temele abordate la această primă dezbatere au fost agreate soluțiile prezentate de administrația portuară, conectate la solicitările operatorilor și au fost găsite soluții comune, avantajoase pentru ambele părți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*